Aardappels bakken in de airfryer: tips en trucs voor een perfect resultaat

Het is geen geheim dat de airfryer een geweldig apparaat is voor het bereiden van knapperige, heerlijke aardappelen. Maar als je niet de resultaten krijgt die je wilt, maak je dan geen zorgen – wij hebben een aantal tips en trucs om je te helpen. Lees verder voor de beste manier om aardappelen te bakken in je airfryer!

Hoe bak je aardappelen in de airfryer ?

De airfryer is een geweldig apparaat voor het bakken van aardappelen, en er zijn een paar verschillende manieren waarop je het kunt doen. Het belangrijkste om te onthouden is dat aardappelen in kleine stukjes moeten worden gesneden voordat ze in de airfryer kunnen worden gekookt. Dit helpt ze gelijkmatig te garen en voorkomt dat ze aan de mand blijven plakken.

Zodra uw aardappelen in kleine stukjes zijn gesneden, zijn er twee methoden die u kunt gebruiken om ze in de airfryer te koken. U kunt uw airfryer voorverwarmen voordat u de aardappelen toevoegt, of u kunt ze koken zonder voorverwarmen.

Als u ervoor kiest om uw airfryer voor te verwarmen, stelt u deze in op 190°C. Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe en bak ze 10 minuten. Als je je airfryer niet voorverwarmt, voeg je gewoon de aardappelen toe en bak je ze 20 minuten op 190°C.

Zodra de kooktijd voorbij is, haal je de aardappelen uit de airfryer en serveer je ze meteen. Eet smakelijk!

Tips en trucs voor een perfect resultaat

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je aardappelen er elke keer perfect uit komen. Ten eerste, zorg ervoor dat u ze in gelijke stukken (aardappelschijfjes) snijdt. Dit helpt ze gelijkmatig te koken en voorkomt dat ze aan de mand blijven plakken.

Ten tweede moet u de mand van de airfryer niet overvol plaatsen. Dit voorkomt ook dat de aardappelen gelijkmatig gaar worden en blijven plakken.

Ten slotte, als je extra knapperige aardappelen wilt, spray ze dan met een beetje olie voor het koken. Zo worden ze mooi bruin en knapperig.

Recepten voor heerlijke aardappelgerechten

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om recepten voor aardappelen in de airfryer. Hier zijn een paar van onze favorieten:

  • Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook: Snijd de aardappelen in kleine stukjes en meng ze met olijfolie, rozemarijn, knoflook en zout. Bak ze in de airfryer op 190°C gedurende 10 minuten.
  • Hasselback aardappelen: Snijd de aardappelen in de lengte door, maar zorg ervoor dat ze niet helemaal doorgesneden worden. Besmeer met boter of olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Gaar in de airfryer op 190°C gedurende 20 minuten.
  • Twee keer gebakken aardappelen: Begin met het bakken van de aardappelen in de airfryer op 190°C gedurende 10 minuten. Haal ze daarna uit de airfryer en bestrijk ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo