Airfryer van de Action kopen? Waarom is het geen goed idee?

Bijna iedereen kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Dit geldt alleen lang niet voor alle producten. Zo zijn er vele mensen die zweren bij de winkelketen Action. In vergelijking met andere winkels zijn de producten die je hier koopt slechts een fractie van de prijs. Het is niet voor niets dat de Action vele trouwe bezoekers heeft. Sinds een tijdje heeft de Action nu ook een airfryer in het assortiment. Wat is dit precies en is het slim om ook op dit apparaat te besparen bij de Action?

tefal easyfryWat is een airfryer?

Je een airfryer een gezond alternatief voor de traditionele frituurpan noemen. Daar waar een frituurpan hete olie gebruikt is dit bij een airfryer slechts hete lucht. Door alleen lucht te gebruiken in plaats van olie wordt het frituren een stuk gezonder. Een frikandel, kroket of andere snack uit de frituur zuigt zich in principe voor een groot deel vol met de olie uit de pan. Door deze olie wordt de snack een stuk ongezonder. Een airfryer gebruikt dus alleen hete lucht en is daardoor een stuk gezonder.

Wat belooft de Action met hun airfryer?

Allereerst belooft de Action met de airfryer natuurlijk een goedkope prijs. En niets is minder waar, want de variant bij de Action kost slechts €47,95. Slechts een schijntje ten opzichte van de andere A merken die al snel richting de €200,- schieten. De verdere beschrijving op de website is vrij summier. Er wordt aangegeven dat de Consumentenbond het product beoordeeld met een 7,1 uit een test van maart 2019. De tekst die de Action er zelf bij vermeld laat weten dat je met deze airfryer gemakkelijk frietjes, groente en vlees kunt bereiden. En dit allemaal zonder boter zoals een airfryer betaamt.

Waarom is de airfryer van de Action dan toch geen goed idee?

De prijs is dus prima en volgens de website van de Action en de Consumentenbond werkt het apparaat fantastisch. In principe hebben deze twee partijen dan ook wel gelijk. Wat er echter bijvoorbeeld niet bij wordt vermeld is het aantal apparaten wat er mee deden aan de test. Ook al haalt de airfryer van de Action een respectabele 7,1. Er waren meer dan tien apparaten die hoger scoorden dan de airfryer van de Action. De meeste apparaten die meededen aan deze test kregen namelijk al snel een voldoende. Er was een select groepje van bijvoorbeeld Philips en Tefal die het een stuk beter deden dan de concurrenten.

Wat er ook niet bij vermeld werd is dat de airfryer van de Action goed scoorde op het maken van één portie. Zodra de porties omhoog gingen werd de kwaliteit vele malen minder. De patatten werden bijvoorbeeld erg slap ook al zaten ze lang in de airfryer en de groente verliest snel zijn textuur. Erg zonde als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met de andere airfryers van de bekende A-merken. Zeker de grotere varianten van bijvoorbeeld Philips leverden nog steeds een perfect resultaat bij het bakken van vier porties tegelijkertijd – en hebben veel meer opties op het vlak van accessoires ook!

Alternatieven: de beste airfryers

Wil jij genieten van gezonde, maar lekker knapperige frietjes? Met de Princess 182238 Digital Airfryer 4L ‘frituur’, bak en grill je jouw favoriete snacks en maaltijden zonder het gebruik van olie! Deze Airfryer heeft, zoals de naam al verklapt, een inhoud van 4 liter en een digitaal LED...

Inventum

Bijna zonder olie of vet toch heerlijke frites en snacks bakken met een lekker, knapperig korstje? Dat kan met de Inventum airfryer GF500HLD! Omdat je met hetelucht frituurt heet het apparaat ook wel hetelucht friteuse. Je kunt met deze airfryer behalve frituren ook grillen,...

Philips

De Philips L Airfryer, Heerlijke frietjes met tot wel 90% minder vet!* Geniet van gezond voedsel dat krokant is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, dankzij Rapid Air-technologie. Dankzij de Rapid Air-technologie kan je met de Philips Airfryer Essential HD9252/90 -...

Philips

De Philips XXL connected Airfryer, Volledige maaltijden in een extra groot gezinsformaat. Uw verbonden keukenpartner voor gezonde maaltijden. Koppel met de NutriU-app voor dagelijkse inspiratie. De Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90 uit de 5000-serie...

De vraag die je jezelf bij dit product moet stellen is, of die honderd euro meer op de langere termijn echt een besparing is. Zeker als je dit handige apparaat meer dan 3 jaar gebruikt zijn de extra kosten die je hier maandelijks voor kwijt bent nihil te noemen.

Jan

Jan

3 Opmerkingen
 1. Ik ben er heel tevreden over heb er al brood en hele kip groenten cake in gebakken supper

 2. Wat een BS is dit
  Je vergelijkt een product van 50 euro met producten die 3 4 x duurder zijn

  • Beste Dirk of Peter,
   We snappen het probleem eigenlijk niet zo goed. We vermelden dit toch duidelijk in het artikel?
   Uiteindelijk moet iedereen het voor zichzelf uitmaken, maar voor een toestel dat je zo vaak en voor zoveel verschillende doeleinden kan gebruiken, raden wij aan te investeren in een duurder en kwalitatiever model.
   Daar ga je volgens ons veel meer plezier aan beleven.

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo