Beste airfryers onder 100 euro: onze top 3

Ben je op zoek naar een airfryer, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan zijn er nog steeds heel wat interessante toestellen om uit te kiezen. De beste airfryers onder 100 euro vind je alvast in dit artikel. En je komt te weten waar je op moet letten bij de aankoop!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een goedkope airfryer?

Bij de aankoop van een goedkope airfryer zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Een groot aandachtspunt is in dat geval uiteraard de prijs, maar dat is zeker niet het enige. We zeggen je waar je zeker aandachtig op moet zijn!

Bakcapaciteit

De bakcapaciteit van de airfryer is een belangrijk aandachtspunt. Het is namelijk erg fijn als alle gezinsleden tegelijkertijd van een warme maaltijd kunnen genieten. Als je van plan bent om het toestel enkel voor jezelf of voor 2 personen te gebruiken, is een capaciteit van een halve kilo al voldoende.

Als je echter eten wilt bereiden voor een heel gezin, kies je beter van een bakcapaciteit van meer dan een kilo. Doorgaans wordt er zo’n 250 gram frietjes per volwassene gerekend. Je kan het dus zelf uitrekenen.

Formaat

Hoe groot een heteluchtfriteuse mag zijn, hangt af van hoeveel plaats je hebt op je aanrecht. Doorgaans neemt zo’n toestel redelijk wat plaats in, maar sommige modellen zijn veel compacter dan andere. Als je dus niet zo heel veel plaats beschikbaar hebt, is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Gebruiksvriendelijkheid

Sommige airfryers bedien je aan de hand van draaiknoppen, andere aan de hand van een touchscreen. Koop er het liefst eentje dat voor jou prettig is om te bedienen. Dat is vooral van groot belang als je het toestel veel gaat gebruiken.

Veiligheid

Veiligheid staat uiteraard op nummer 1. Koop daarom enkel een toestel waarvan je zeker weet dat het veilig is in gebruik. Dat merk je aan de aanwezigheid van een oververhittingsbeveiliging en/of een antislipbodem.

Top 3: Beste airfryers onder 100 euro

Vind je het erg moeilijk om te kiezen uit al de goedkope airfryers op de markt? Geen probleem, want wij gingen voor jou op onderzoek. We keken naar wat de beste airfryers zijn van het moment en hielden daarbij rekening met klanttevredenheid, kwaliteit en nog enkele andere belangrijke factoren. De 3 beste airfryers uit dit onderzoek, vind je hieronder terug!

1. Aigostar Hayden 30PYC – Airfryer – Hetelucht Friteuse

De Aigostar Hayden Airfryer heeft een inhoud van 3.5 liter. Hiermee is de heteluchtfriteuse groot genoeg om 900 gram frietjes te bakken zonder de toevoeging van olie, extra gezond dus. Pluspunten van de Aigostar Hayden Airfryer: Na gebruik schakelt de heteluchtfriteuse automatisch uit. Door de...
Toon prijs

De Aigostar Hayden 30PYC – Airfryer heeft een inhoud van 3,5 liter en is daarmee geschikt voor het bakken van ongeveer 900 gram aan frietjes of andere lekkernijen. Het is dus een goed toestel voor kleine tot middelgrote gezinnen!

De bediening werkt aan de hand van twee draaiknoppen: een voor het instellen van de tijd en een voor het regelen van de temperatuur. Dankzij het vermogen van 1500 Watt is het ook zeker krachtig genoeg voor het bereiden van allerlei soorten voedsel.

Maar de grootste troef van deze airfryer is waarschijnlijk nog de veiligheid. Het is namelijk voorzien van een cool wall en cool touch handgreep waardoor je je niet verbrandt. Daarnaast heeft het een antislipbodem en schakelt het toestel zichzelf uit als je het voor een tijdje niet gebruikt. Zo bespaar je ook nog eens energie!

 • Simpele bediening
 • Veilig in gebruik
 • Grote bakcapaciteit


2. Philips Airfryer Collection HD9218/50

De Philips Airfryer Collection HD9218/10 met Rapid-Air technologie die in een handomdraai jouw favoriete gerechten op tafel zet. Jouw frietjes, vlees, vis en groenten worden bereid zonder of weinig olie. Zo kun je op een makkelijke en gezonde manier heerlijke maaltijden bereiden voor de hele...
Toon prijs

De Philips Collection HD9218/50 airfryer is plezierig om naar te kijken dankzij zijn trendy vormgeving. Hij staat dus erg mooi in je keuken. Je kan zelfs kiezen uit verschillende kleurtjes, zodat het bij de rest van je interieur past.

Maar het toestel is ook op andere vlakken erg interessant. Zo is het door zijn vermogen van 1420 Watt krachtig genoeg om verschillende soorten voedsel mooi gaar en met een krokant korstje klaar te maken. Daarnaast zorgt de grote draaiknop voor een vlotte bediening.

De Philips airfryer heeft bovendien een bakcapaciteit van 800 gram. Je kan er dus voedsel voor ongeveer 3 personen per keer mee bereiden. Tijdens de bereiding blijft de wand en de handgreep koud, waardoor je je niet kan verbranden.

 • Mooi design
 • Veilig in gebruik
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Geen touchscreen


3. Princess 182050 Digitale Family Aerofryer XXL

De Princess 182050 Family Aerofryer XXL is geschikt is voor gezond frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. De Princess 182050 Family Aerofryer XXL is een grote heteluchtfriteuse en heeft een grote inhoud van 5,2 liter. De mand heeft een extra grote diameter van 24 cm. Kies een van de 7...
Toon prijs

De Princess 182050 Digitale Family Aerofryer XXL is een topper op alle vlakken. Zo heeft het toestel een bakcapaciteit van maar liefst 1400 gram waardoor het een goede airfryer is voor grote gezinnen. Daarnaast kan je het eenvoudig bedienen dankzij het touchscreen.

Je kan ook frietjes, vlees, kip, rundvlees, vis, garnalen en cake lekker krokant en perfect gaar bereiden dankzij de voorgeprogrammeerde programma’s. De extra grote mand maakt het je bovendien eenvoudiger om grote voedingswaren, zoals lasagne te bereiden.

Bij deze topper krijg je ook een bakplaat waarmee je nog beter je heerlijke creaties kan bakken. Een veilig gebruik is mogelijk dankzij de oververhittingsbeveiliging, de antislipbodem en de cool touch handgreep en cool wall.

 • Extra grote bakcapaciteit
 • Touchscreen bediening
 • Hoog vermogen
 • Veilig in gebruik
 • Geen vaatwasmachinebestendige onderdelen

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo