Beste airfryers voor 4 personen

Over de voordelen van een airfryer hoeven we het natuurlijk niet meer te hebben. Het is een apparaat dat inmiddels in menig huishouden zijn intrede heeft gedaan. Geheel terecht. Voor het bereiden van friet of snacks heb je geen frituurvet of frituurolie nodig. Minder vette (tot wel 80% minder vet) en dus gezondere producten en geen frituurluchtjes. Met dit veelzijdige apparaat kun je ook vis, vlees en groente bereiden of zelfs een brood mee bakken. Ook een cake of gebak maken kan je perfect in de airfryer doen.

Waar moet je op letten als je een airfryer voor vier of meer personen wilt aanschaffen?

De grootte van de airfryer

Wanneer je op zoek bent naar de beste airfryer voor een huishouden van vier of meer personen, moet je een XXL airfryer nodig met een minimaal laadvermogen van 1,4 kilogram. Dan kun in één keer een ruime portie friet bakken die voor iedereen voldoende is. Het ruime laadvermogen van een XXL airfryer biedt behalve plek voor een ruime portie friet en snacks ook voldoende plaats voor een brood of een hele kip of een hele maaltijd.

De baktechnologie van de airfryer

Veel airfryers beschikken in het algemeen over een standaard baktechnologie. Hierbij zuigt de airfryer lucht aan en verwarmt deze. Deze hete lucht wordt van bovenaf door de hele binnenkant verspreid. Door de constante werveling van de hete lucht krijgt het eten een knapperige buitenkant en wordt gaar. Bij deze standaard baktechnologie wordt geen of slechts zeer weinig olie gebruikt. De airfryer moet eerst worden voorverwarmd.

Afhankelijk van het merk airfryer dat je op het oog hebt, zijn er door verschillende merken verschillende baktechnologiën ontwikkeld, allemaal met een iets andere werking die echter wel verschilt van de standaard baktechnologie. Voorbeelden zijn de 3D Air Pulse Technologie (Tefal), de RapidAir technologie (Philips) of de Twin Turbostar Technologie (ook Philips).

Beste airfryer voor 4 personen

Bakprogramma´s

Wanneer je niet over de juiste temperatuur of bereidingstijd van een gerecht of product wilt nadenken, geniet een airfryer die over bakprogramma´s beschikt de voorkeur. Zo wordt jouw vis of kip goed gaar. Hoe luxer de airfryer, hoe groter over het algemeen de verscheidenheid aan bakprogramma´s.
Schaf je de airfryer overwegend aan voor het bakken van frietjes of snacks dan hoeft de airfryer natuurlijk niet persé over een (of meerdere) bakprogramma (´s) te beschikken.

Bedieningspaneel

Het bedieningsgemak kan ook een rol spelen. Wil je een airfryer met draaiknoppen, druktoetsen of een touchscreen? Een airfryer zonder draaiknoppen is makkelijker schoon te houden dan een model met draaiknoppen. Voor het resultaat, knapperige friet of lekker gegaarde vis of vlees is de manier van bedienen natuurlijk niet van invloed. Het is maar waar je qua aanzicht de voorkeur aan geeft.

Top 3: Beste airfryers voor 4 personen

Op basis van bovenstaande gegevens introduceren wij hieronder een drietal XXL airfryers met een uitstekende beoordeling.

1. Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 – Hetelucht friteuse

Deze zwarte XXL airfryer is geschikt voor een gezin van maximaal 6 personen. De twin turbostar technologie maakt voorverwarmen onnodig. De motor en verwarmingselement zijn krachtiger dan bij de standaard baktechnologie. De hete lucht cirkelt direct door de binnenkant en de producten worden regelmatig gegaard. Het resultaat is nóg knappiger omdat het vet wordt afgevoerd. Met deze airfryer kan ook worden gegrild en gebakken. Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser worden gereinigd en de anti aanbaklaag van de QuikClean mand is eenvoudig en snel schoon te maken.

Schuift er onverwacht iemand later aan? Met de warmhoudfunctie kan een gerecht maximaal 30 minuten warm worden gehouden. Het digitale display is makkelijk te bedienen en met de quick control knop worden bereidingstijd en temperatuur eenvoudig ineens ingesteld. Wordt de aifryer even niet gebruikt? Het snoer kan netjes in het speciale opbergvak worden weggewerkt.

 • Eenvoudig te bedienen
 • Is zeer snel op de juiste temperatuur
 • Handige warmhoudfunctie
 • Zwaar toestel

 

2. Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Het neusje onder de zalm onder de XXL airfryers, deze hetelucht friteuse in zwart/koperen uitvoering. Bakt in één keer maar liefst 1400 gram friet. De automatische bakprogramma´s (smart sensing) zorgen voor perfecte gerechten, zonder dat je ergens omkijken naar hebt. Slimme sensoren passen temperatuur en tijd namelijk automatisch aan. In deze airfryer kunnen grote hoeveelheden eten in korte tijd worden bereid, tot wel anderhalf keer snellere bereiding dan in een hetelucht oven. De Fat Removal-technologie zorgt voor producten die tot 90% minder vet zijn.

Bij aankoop krijg je bovendien toegang tot de NutriU-app met honderden heerlijke recepten. Liever een recept uit een boek? Bij deze airfryer wordt ook een gratis inspirerend receptenboek meegeleverd. Het Smart Chef-programma is door echte chefs ontworpen en maken eten bereiden nog makkelijker. Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser worden gereinigd en de anti aanbaklaag van de QuikClean mand is eenvoudig en snel schoon te maken. Schuift er onverwacht iemand later aan? Met de warmhoudfunctie kan een gerecht maximaal 30 minuten warm worden gehouden, de temperatuur is instelbaar van 40 °C tot 200 °C.

 • Handige warmhoudfunctie
 • Vaatwasserbestendig
 • Zeer mooi design
 • Niet de stilste airfryer

 

3. Princess 182050 Digitale Family Aerofryer XXL

Met een inhoud van maar liefst 5,2 liter kan ook in deze airfryer met ‘High Speed Air Convention Technology’ een portie friet van 1,4 kilo ineens worden bereid. Ideaal dus voor een gezin van 4 personen. Toevoegen van olie niet nodig. De temperatuur is instelbaar van 80 tot 200 graden. Met het cool touch handvat kun je de binnenpan er altijd veilig uitnemen. Het apparaat heeft 7 voorgeprogrammeerde bakprogramma´s voor vis, vlees of cake.

De meegeleverde bakvorm met een diameter van 22 centimeter biedt extra bereidingsmogelijkheden. De uitneembare onderdelen zijn niet vaatwasmachine bestendig en moeten apart met een sopje worden schoongemaakt. Dit apparaat kent een prima prijs-/kwaliteitverhouding.

 • Geleverd met handige bakvorm
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Je kan er 1,4kg frieten tegelijk mee bakken
 • Kan niet in de vaatwasser

 

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo