Beste airfryers voor 6 personen

Heb je een groot gezin? Dan kies je het best voor een XXL airfryer. Op die manier maak je voor iedereen tegelijkertijd voedsel klaar, waardoor niemand moet wachten. Natuurlijk zijn er heel wat extra grote airfryers om uit te kiezen. Maar keuzestress is niet nodig, want in dit artikel vertellen we je welke de beste airfryers zijn voor 6 personen én waar je op moet letten bij de aankoop. Zo vind je gegarandeerd de beste airfryer voor jou en je gezin!

Hoe groot moet een airfryer voor 6 personen zijn?

Wil je voedsel bereiden voor 6 personen in één keer? Dan zit je doorgaans goed met een airfryer waar je meer dan een kilo aan frietjes in kan bereiden. Als de leden van je gezin best wel wat kunnen eten, kies je echter beter een toestel uit waarmee je 1,5 tot zelfs 2 kilo aan frietjes mee kan klaarmaken per keer.

Waar moet je op letten bij aankoop van een extra grote airfryer?

De inhoud is niet het enigste waar je moet op letten bij de aankoop van een XXL airfryer. Er zijn nog enkele andere belangrijke aandachtspunten. Welke dat zijn, kom je hieronder te weten.

Prijs

Een XXL airfryer is over het algemeen duurder dan een kleine hetelucht friteuse, maar de prijs is nog sterk afhankelijk van het merk en model dat je kiest. Dat komt vooral omdat sommige airfryers meer programma’s hebben dan andere en/of voorzien zijn van extra functies. Beslis dus welke extra’s voor jou nodig zijn en welke overbodig zijn. Zo kom je te weten hoeveel de beste airfryer voor jou ongeveer kost.

Houd er daarnaast rekening mee dat de meerprijs die je betaalt soms ook voor de kwaliteit is. Ben je van plan om het toestel vaak te gebruiken? Dan investeer je het best in een airfryer van betere kwaliteit. Die herken je onder andere aan de materialen waaruit het gemaakt is. Doorgaans zijn airfryers met een metalen of roestvaststalen behuizing bijvoorbeeld duurzamer dan deze met een behuizing uit kunststof. Ook het merk en de populariteit zijn goede indicators.

Vermogen

Als je een airfryer met een hoog vermogen uitkiest, warmt het toestel sneller op. Zo hoef je niet lang te wachten op je voedsel. Natuurlijk verbruikt zo’n toestel wel meer energie en kost het doorgaans meer. Bedenk dus wat jij zelf het belangrijkste vindt.

Gebruiksvriendelijkheid

Niet elke grote airfryer werkt hetzelfde. Soms werkt de bediening aan de hand van een digitaal display en drukknopjes en soms met draaiknoppen of een touchscreen. Elk systeem heeft voor- en nadelen. Zo kan je met drukknoppen en een touchscreen nauwkeuriger de temperatuur instellen, maar zijn deze apparaten iets duurder.

Afmetingen

Hoewel de XXL airfryers altijd iets groter zijn dan de gemiddelde airfryer, zijn er nog heel wat verschillen op vlak van formaat. Wil je graag een hele grote airfryer die toch het minimaal aan plaats inneemt? Dan dien je zeker te letten op de afmetingen.

Top 3: Beste airfryers voor 6 personen

Heb je al heel wat verschillende grote hete lucht friteuses bekeken, maar lukt het je niet goed om te kiezen? Dan helpt onze zorgvuldig gekozen top 3 van hetelucht friteuses voor 6 personen je ongetwijfeld. Je vindt het hieronder terug!

1. Philips Airfryer XXL Premium HD9651/90

Beschikbaar bij deze verkopers

Met de Philips Airfryer XXL Premium HD9651/90 airfryer kom je geen plaats tekort voor het bereiden van voedsel. Je kan er namelijk tot maar liefst 1,4 kilo aan frietjes of ander voedsel in klaarmaken. En ook erg snel, want het heeft een vermogen van 2225 Watt.

Het toestel heeft daarnaast 5 verschillende programma’s wat het handig maakt in gebruik. Er is ook een meerlaags rekje inbegrepen, waardoor je meerdere snacks tegelijkertijd kan bereiden. De warmhoudfunctie is ook een groot voordeel, want het zorgt ervoor dat je niet gehaast aan tafel moet gaan.

Weet je niet goed wat je moet bereiden? Geen probleem, want je krijgt er alvast een receptenboekje bij met meer dan 30 recepten. Dankzij de automatische uitschakelingen, bespaar je ook nog eens energie.

 • 5 automatische bakprogramma’s
 • Beschikt over een warmhoudfunctie
 • Energiezuinige airfryer
 • Hoge prijs

 

2. Inventum GF500HLD – Heteluchtfriteuse

De Inventum GF500HLD hetelucht friteuse werd verkozen tot ‘Beste Koop’ in oktober 2021. Dat heeft zo zijn redenen. Deze XXL airfryer heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar het heeft nog veel meer troeven. Zo is het voorzien van 8 automatische programma’s en een digitaal display voor een snelle bediening. Je kan er tot 1,5 kilo aan frietjes in gereedmaken.

De hete lucht friteuse komt ook met heel wat extra’s, zoals een frituurmand, een grillrekje en 4 spiezen. Deze maken je het nog eenvoudiger om allerlei soorten voedsel te bereiden. Het heeft daarnaast vaatwasmachinebestendige onderdelen, waardoor je het eenvoudig schoonmaakt.

 • Kan tot 1,5 frietjes tegelijk klaarmaken
 • Vaatwasserbestendig
 • Je kan meerdere ingrediënten tegelijk klaarmaken
 • Heeft geen geurfilter

 

3. BluMill Heteluchtfriteuse XXL

Beschikbaar bij deze verkopers

De BluMill Heteluchtfriteuse XXL heeft een bakcapaciteit van 2 kilo. Daarom is het een goede optie voor grote gezinnen die graag flinke porties eten. Het biedt zeker meer dan plaats genoeg! Het doorkijkvenstertje is ook handig, want zo volg je makkelijk het bakproces op. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk dankzij het touchscreen en komt het met maar liefst 7 verschillende accessoires.

De airfryer is geschikt voor: frituren, grillen, bakken, braden, roosteren, drogen, gratineren, opwarmen, warmhouden en ontdooien. Kortom, je kan er vrijwel alles mee klaarmaken. Omdat de behuizing volledig uit roestvaststaal gemaakt is, gaat het ook nog eens erg lang mee.

 • Kan 2kg friet tegelijk bakken
 • Bevat meerdere roosters
 • Doorkijkvenstertje
 • Niet vaatwasserbestendig

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo