Beste kleine airfryers voor 2 personen

Airfryers bestaan in verschillende maten, maar als je gezin uit 2 personen bestaat, zijn de extra grote toestellen voor jou geen optie. Er gaat dan warmte verloren, waardoor je ook onnodig veel elektriciteit verbruikt. Een compacter model is in dat geval dus de beste keuze. Maar wat zijn de beste airfryers voor 2 personen? Je komt het hier te weten!

Hoe groot moet een hetelucht friteuse voor 2 personen zijn?

Misschien ben je niet helemaal zeker van hoe groot de airfryer moet zijn als je van plan bent om voedsel te bereiden voor 2 personen. Dit hangt uiteraard af van hoeveel jij en de andere persoon per keer eten. Over het algemeen dien je echter te kijken naar een airfryer waarin je 0,6 tot 1 kilo aan frietjes of andere snacks in kan bereiden. Als jullie beide weinig eten, kan een halve kilo al voldoende zijn. Voor grotere eters kijk je toch best naar een inhoud van rond de 1 kilo.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kleine airfryer?

Als je op zoek gaat naar een compacte airfryer is het uiteraard belangrijk om te letten op de inhoud. Maar er zijn nog een aantal aandachtspunten waar je zeker niet mag vergeten op te letten. Je ontdekt ze hieronder!

Gebruiksgemak

Sommige airfryers zijn voorzien van programma’s. Deze zijn dan bedoeld om bepaalde voedingswaren, zoals cake en vis, perfect klaar te maken. Als je zelf niet goed weet hoe lang deze etenswaren moeten gebakken worden en op welke temperatuur het moet staan, zijn deze automatisch programma’s handig. In andere gevallen heb je dit misschien niet nodig. Denk hier dus op voorhand goed over na!

Daarnaast verschilt ook het bedieningssysteem per airfryer. Sommige airfryers zijn voorzien van een draaiknop, terwijl andere een touchscreen of digitaal scherm met drukknoppen hebben. Omdat een airfryer een toestel is dat meestal vaak gebruikt wordt, is het van belang om te kiezen voor het systeem dat je zelf het makkelijkst vindt.

Beste kleine airfryers

Vermogen

Een ander aandachtspunt is het vermogen van de motor. Als je kiest voor een airfryer met een hoog vermogen, warmt het toestel sneller op en kan je dus vlugger van je voedsel genieten. Airfryers met een hoger vermogen zijn wel duurder. De vraag is dus wat je zelf het belangrijkst vindt.

Budget

Je budget is zeker ook een belangrijk aandachtspuntje. Er zijn airfryers in diverse prijscategorieën. Ben je van plan om het toestel vaak te gebruiken? Dan investeer je beter in een duurder model. Als je hem maar af en toe gebruikt, mag het al wat goedkoper zijn. Zorg er daarnaast voor dat je niet meer betaalt voor dingen die je toch niet gaat gebruiken, zoals extra accessoires of functies.

Formaat

Hoewel de meeste airfryers voor 2 personen gelijkaardige afmetingen hebben, is dat zeker niet altijd het geval. Sommige toestellen zijn nu eenmaal wat lomper dan andere. Als je niet veel plaats hebt, is het dus aangeraden om ook te kijken naar de afmetingen van het toestel.

 

Top 3: Beste airfryers voor 2 personen

De zoektocht naar een airfryer voor 2 personen kan moeilijk verlopen. Er zijn nu eenmaal verschillende merken en modellen om uit te kiezen, wat het niet eenvoudig maakt. Als je het jezelf makkelijker wilt maken, is het een goed idee om hieronder onze zorgvuldig uitgekozen top 3 kleine airfryers te bekijken!

1. Inventum GF400HL – Heteluchtfriteuse

De Inventum GF400HL hetelucht friteuse ziet er erg modern uit. Het is dus een fijn toestel om op je aanrecht te laten staan. Maar belangrijker nog: het is erg prettig om te gebruiken dankzij de 2 draaiknoppen. De bakmandjes kunnen ook de vaatwasser in. Zo hoef je ze niet handmatig af te wassen!

Met dit toestel bak je tot 1 kilo aan frietjes. Het is daarom geschikt voor 2 personen die tamelijk grote eters zijn. Je kan er bovendien altijd veilig mee aan de slag, want de wand blijft koud tijdens het bereiden. Deze airfryer wordt geleverd met een grillrek en 4 spiezen. Zo wordt het nog makkelijker om te grillen en roosteren.

 • Stille airfryer
 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
 • Zeer eenvoudig schoon te maken
 • Iets langer wachten als met een Philips airfryer

 

2. Princess 182020 Digitale Aerofryer XL – Heteluchtfriteuse

Met de Princess 182020 Digitale airfryer heb je een kwalitatief toestel voor een scherpe prijs. Je kan er tot 800 gram aan frietjes of ander voedsel in bereiden, waardoor het zeker groot genoeg is voor 2 personen. Het toestel bedien je eenvoudig aan de hand van drukknoppen. Er zijn ook 8 voorgeprogrammeerde programma’s. Deze maken je het makkelijker om verschillende soorten voedsel knapperig te bereiden.

Het bijgeleverde grillrek maakt het je bovendien mogelijk om je groentjes nog beter te grillen. Andere belangrijke pluspunten zijn de overhittingsbeveiliging en de antislipvoetjes. Je kan dus altijd veilig je voeding bereiden!

 • Gemakkelijk om vlees te grillen
 • Automatische bakprogramm’s zijn zeer handig
 • Overhittingsbeveiliging
 • Niet vaatwasserbestendig

 

3. Daewoo DHFRYER Airfryer – Heteluchtfriteuse

De Daewoo DHFRYER Airfryer is een budgetvriendelijk, handig en compact toestel. Je kan er tot 700 gram aan frietjes in bereiden. De bediening gebeurt aan de hand van 2 draaiknoppen: eentje voor de tijd en eentje voor de temperatuur. Doordat de airfryer licht en compact is, berg je het ook eenvoudig op. Een groot voordeel als je hem maar af en toe gebruikt of als je geen plaats hebt op je aanrecht.

Dankzij de automatische uitschakeling spaar je ook nog eens energie uit en de overhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat het toestel erg veilig is. Daarnaast heeft de airfryer vaatwasmachinebestendige onderdelen, waardoor je tijd uitspaart tijdens het reinigen!

 • Frituurpan kan in de vaatwasser
 • Compact toestel dat weinig plaats inneemt
 • Gemakkelijke bediening
 • Beschikt niet over automatische bakprogramma’s

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo