De 3 beste Montana airfryers

De airfryer is tegenwoordig voor zo veel meer te gebruiken dan alleen voor het maken van friet en snacks. Je kunt eigenlijk zo goed als alles er wel in bereiden. Dit op een gezondere manier dan wanneer je het zou bakken in olie of boter. De airfryer gebruikt namelijk hete lucht voor het bakken van je eten. De airfryer wordt dan ook steeds vaker als vervanging van de oven gebruikt. De Montana airfryers kunnen namelijk alles wat een oven ook kan. We gaan je de beste Montana airfryers laten zien.

Montana

Deze leuke Montana Master Air Fryer is geschikt voor 1-2 personen. Dit model past makkelijk in een keukenkastje en perfect voor in de kleinere keukens. In het mandje past een frikandel er nog net in! Met het hoogwaardige verwarmingselement van 1350 Watt bereid je hiermee in turbo snelheid je...

Montana

Duurzaam, "meuk fry" en toch het beste resultaat airfryen voor 4-5 personen? Dat kan met de Montana Master Air Fryer MF-465 3XL. De Master Air Fryer MF-465 3XL is een gelijkwaardige opvolger van de MF-399/400XXL! Bij dit 6,5 liter model wordt niet gebruik gemaakt van een keramische mand maar...

amazon.nl

Keramische coating, 12 functie programma's, Hoog Kwaliteit, 1800 Watt, LCD Screen

Waar let je op bij het kopen van een Montana airfryer?

Als je een airfryer wilt gaan kopen is het slim om je er eerst goed in te verdiepen wat voor soort airfryer je precies wilt. Het zal namelijk zonde zijn als je er een aanschaf en je hem uiteindelijk niet kunt gebruiken voor wat je wilt omdat hij bijvoorbeeld te klein is. Zo is het belangrijk om te kijken hoe groot je gezin is, waar je de airfryer allemaal voor wilt gaan gebruiken en wat het vermogen is.

Als je een groot gezin hebt is het wel zo fijn dat de airfryer genoeg bakcapaciteit heeft. Het is wel zo gezellig dat je genoeg eten tegelijk kan bereiden zodat iedereen tegelijkertijd kan eten. Je moet naast de inhoud ook rekening houden met hoe groot de airfryer is. Sommige airfryers zijn compacter dan andere modellen. Je moet er wel ruimte genoeg voor hebben in de keuken. Bekijk dus goed de afmetingen van de verschillende modellen.

Het is ook slim om vooraf te bedenken waar je de airfryer precies voor wilt gaan gebruiken. Als je hem alleen voor friet en snacks wilt gebruiken is een simpel model al een goede uitkomst. Als je van plan bent om hem voor veel meer te gaan gebruiken dan is het handig als de airfryer wat meer functies heeft. Zo zijn er verschillende modellen die vooraf ingestelde functies hebben. Daarbij tik je het programma aan dat je wilt gebruiken en staat de airfryer meteen goed ingesteld. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je het ook wilt gaan gebruiken voor het bakken van brood of het bereiden van vlees, vis of groente. Het is dus zeer veelzijdig te gebruiken en kan zelfs de oven vervangen.

Onze top-3 beste Montana airfryers

Montana heeft verschillende soorten en formaten airfryers. We gaan je helpen bij het maken van een keuze. We hebben voor je bekeken welke 3 als beste beoordeeld zijn. We gaan je alle verschillen tussen deze 3 beste modellen vertellen.

1. Montana MF-400XXL Master Airfryer Ceramic Deluxe

De Montana master airfryer is gemaakt van de beste staalsoort waardoor het eten sneller gaar is dan andere vergelijkbare modellen met hetzelfde vermogen van 1800 Watt. Zo moet je ook rekening houden dat je niet altijd dezelfde bereidingstijd als op de verpakking van bijvoorbeeld je bitterballen moet instellen. Dit zorgt er wel voor dat de airfryer minder energie verbruikt en daardoor een stuk zuiniger in gebruik is ten opzichte van de standaard oven.

Deze airfryer heeft maar liefst 12 vooraf ingestelde programma’s voor het bereiden van je eten. Zo hoef je maar 1 knop in te drukken en zo heb je de ideale instelling voor bijvoorbeeld het roosteren van je groente of het bereiden van vlees. Hij heeft een inhoud van 5,5 liter en een bakcapaciteit van 1200 gram. Er past genoeg voor het hele gezin in dus! In de kuip van de airfryer past ook makkelijk een springvorm. Zo kun je er zelfs makkelijk taarten en brood in bakken.

 • Mooi strak design
 • Geen teflon in de mand en kuip verwerkt, maar voorzien van een gifvrij keramische coating
 • 12 programma’s en een ruim mandje om er ook in te kunnen bakken
 • Geen opwarm of warmhoudfunctie


2. Montana MF 399 XXL master fryer- heteluchtfriteuse

Dit mooie Montana model is een digitaal bestuurbare lucht oven waar je lekker verantwoord mee kan snacken. Dit is niet zomaar een airfryer die alleen geschikt is voor friet en snacks, maar je kunt er nog veel meer mee. Met de 7 voorgeprogrammeerde functies kun je ook makkelijk afbakbroodjes bakken, vlees en vis bereiden, maar ook een cake bakken gaat zonder problemen. Tik het juiste symbool aan en alles staat goed ingesteld voor het bakken van bijvoorbeeld friet.

Het mandje is vrij van teflon en is gemaakt van gecoat staal met een gifvrije keramische anti aanbaklaag. Het heeft ook een snel luchtcirculatiesysteem waardoor je eten sneller gaar is. Dit scheelt je ook weer in energie verbruik. Door het touchscreen en de geprogrammeerde functies is de airfryer zeer makkelijk in gebruik. Naast het gebruik van deze functies is hij natuurlijk ook gewoon handmatig in te stellen.

 • Makkelijk te bedienen
 • De 7 meeste gebruikte functies vooraf ingesteld
 • Heeft een filter voor rook en geur


3. Montana MF-300 master air fryer ceramic compact

Dit compacte model uit de Montana serie is een stukje kleiner met zijn 3,5 liter. Dit geeft het een maximale bakcapaciteit van 300 gram friet per keer. Het is dan ook de ideale airfryer voor al je maar alleen woont of met zijn tweeën bent. Zo bak je gemakkelijk en snel krokante friet op een gezondere manier. Maar ook deze airfryer kan voor veel andere dingen gebruikt worden.

Deze Montana airfryer heeft maar liefst 10 programma’s voor het bereiden van groente, snacks, vlees, vis, maar ook cake en taart is geen probleem. Met alles wat je zo gemakkelijk in deze airfryer kan bereiden is het ook een goede vervanger voor de oven. Hij is namelijk een stuk compacter waardoor hij minder ruimte in beslag neemt in de keuken. Daarnaast is hij ook nog een stuk energiezuiniger, omdat hij je eten sneller bereid en niet voorverwarmd hoeft te worden.

 • Compact model wat niet veel ruimte in neemt in de keuken
 • Perfect formaat voor alleen of samen
 • Multifunctioneel door de 10 functies
 • Te klein voor wanneer je met meer dan 2 mensen wilt eten

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo