De 3 beste Tefal airfryers

Airfryers dragen bij aan een gezondere maaltijd, niet gek dus dat ze steeds populairder worden. De airfryers van het merk Philips zijn heel populair, maar wist je dat Tefal ook een goed aanbod aan airfyers heeft? Hier lees je welke volgens ons de drie beste Tefal airfryers zijn! Je leest onder andere over de specificaties van de airfryers die in de top drie staan. Ook worden de voor- en nadelen benoemd, waardoor jij het beste een keuze kunt maken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Buccan airfryer?

Het aanbod van verschillende merken en modellen airfryers kan verwarrend zijn. Bovendien kan het moeilijk zijn om voor een bepaald model te kiezen, omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden.

Is het de moeite waard om iets meer geld uit te geven voor de extra functies van bv. een Philips airfryer of ben je met een airfryer van Tefal even goed gesteld? In dit artikel bespreken we drie van de beste Tefal airfryers op de markt en laten we je zien wat ze zo speciaal maakt.

Beste Tefal airfryers

Top 3: Beste airfryers van het merk Tefal

1. Tefal Easy Fry Precision EY4018

Deze EY4018 airfryer van Tefal is een zogenoemd middenklasse model. Het is geschikt om te gebruiken door huishoudens bestaande uit drie tot vier personen. Het laadvermogen is 1.2 kilogram, waardoor je perfect de hoeveelheden benodigd voor dit aantal mensen erin kwijt kunt. De prijscategorie waarbinnen deze friteuse te koop is, is de prijscategorie tot 100 euro.

Een handige functie van dit type airfryer is dat het beschikt over automatische bakprogramma’s. Hierdoor hoef je zelf niet meer na te denken over de geschikte temperatuur of kooktijd, want dit staat al voorgeprogrammeerd. De maaltijden die je met deze programma’s kunt bereiden zijn bijvoorbeeld patat, garnalen en vis, pizza, karbonade, en cake. Daarnaast heeft het zowel een braad- als grilfunctie. Je kunt ook andere recepten maken met een uitbreiding van accessoires. Deze moet je er dan los bijkopen, want ze worden niet standaard geleverd.

Andere voordelen van de Tefal EY4018 zijn het geurfilter en de aanwezige 3D pulse technologie. Het geurfilter zorgt ervoor dat de etenslucht zich minder door je huis verspreid. De 3D pulse technologie zorgt door ronddraaiende warme lucht voor een knapperig laagje op het eten. De koele wand van de friteuse zorgt ervoor dat de buitenkant van de airfryer tijdens het gebruik niet heet aanvoelt. Zo zal je je vingers niet gauw branden.

Er is één noemenswaardig nadeel van deze airfryer. Dit is namelijk dat een vetfilter niet aanwezig is, waardoor het vet tijdens het gebruik niet zal worden afgevoerd.

 • Automatische instellingen om een verscheidenheid aan voedsel te bakken
 • Geurfilters elimineren onaangename geurtjes tijdens het gebruik
 • 3D Air Pulse-technologie zorgt ervoor dat de frietjes gelijkmatig gaar worden
 • Gemakkelijk in huis te gebruiken
 • geen ingebouwde vetfilter

2. Tefal Easy Fry XXL EY701D heteluchtfriteuse

De Tefal EY701D heteluchtfriteuse valt in de prijscategorie van 100 tot 150 euro. Deze airfryer is geschikt voor gebruik door gezinnen die bestaan uit 4 tot 5 personen.

De functies van deze friteuse bestaan uit een ruim aanbod van automatische bakprogramma’s. Dit aanbod is ruimer dan bij de eerder genoemde Tefal EY4018. Het is bij deze airfryer bijvoorbeeld ook mogelijk om andere soorten vlees, deeghapjes, taart, wok en loempia’s te bereiden.

Andere voordelen van deze friteuse zijn dat je ermee voor een hoger aantal personen gerechten kunt bereiden. Naast automatische bakprogramma’s waarbij de airfryer zelf de temperatuur en bereidingstijd instelt, krijg je ook een melding wanneer je gerecht klaar is. Je hoeft daarnaast weinig olie te gebruiken bij de bereiding in deze airfryer, wat gezonder is. Ook beschikt de friteuse over de 3D pulse technologie.

Nadelen van de EY701D zijn het ontbreken van een koelwand en een geurfilter. Door het ontbreken van de koelwand blijft het exterieur van de airfyer heet tijdens het gebruik. Zonder een geurfilter zal je huis eerder sterk naar eten ruiken.

 • Kookt gezondere snacks voor het hele gezin
 • In de grote mand passen 5 porties frietjes per keer
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met groot display
 • Wordt geleverd zonder accessoires

 

3. Tefal Easy Fry FW5018 Oven & Grill

Het Tefal Easy Fry FW5018 model is de grootste friteuse in deze top drie. Het is geschikt om voor 5 tot 6 personen maaltijden te bereiden, met een laadvermogen van 1.7 kilogram. De prijscategorie waarbinnen deze airfryer valt is van 100 tot 150 euro.

De FW5018 beschikt over een aantal pluspunten. Zo heeft het wel negen bakprogramma’s waaruit je kunt kiezen. De bakprogramma’s komen vrijwel overeen met degene van de Tefal EY701D. Bij het gebruik van deze programma’s is het onnodig om zelf de baktemperatuur en tijd op te zoeken, want dit staat al voorgeprogrammeerd. Daarnaast kun je met deze airfryer veel gerechten bereiden, door de meegeleverde accessoires. Op deze manier kun je zelfs meerdere recepten tegelijkertijd uitproberen. Dat de friteuse gebruikt kan worden voor een ruim aantal personen is ook een pluspunt. Het beschikt daarnaast over een koele wand en geurfilter.

Een nadeel van deze airfryer is dat er bij aankoop geen receptenboek wordt geleverd. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan, maar mocht je hier veel waarde aan hechten is dit dus zeker een nadeel. Ook wordt er niet vermeld of dit type Tefal airfryer beschikt over de 3D pulse technologie.

Tefal heeft zoals je kan zien ook een goed assortiment aan friteuses, waarvan er drie door ons zijn uitgelicht. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van je wensen, veel succes bij het kopen van jouw nieuwe Tefal airfryer.

 • 3 gerechten tegelijk, met slechts één airfryer
 • Krijg grillmerken op uw vlees zonder de geur van rook
 • 9 verschillende programma’s om aan uw behoeften te voldoen
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Te klein voor grote maaltijden

 

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo