Kan je bitterballen bakken in de airfryer?

Bitterballen zijn een heerlijk gerecht. Ze worden meestal gefrituurd, maar kunnen ook gekookt of gebakken worden. De knapperige buitenkant en zachte binnenkant is wat ze zo populair maakt. Een favoriete manier om ze te eten is met wat lekkere ketchup bovenop!

Door hun knapperige buitenkant zijn ze ideaal om te maken in de airfryer, die gebruik maakt van een systeem van snelle hete luchtcirculatie. Ze worden in ongeveer 10 minuten op 180ºC goudbruin en krokant van buiten, terwijl ze zacht en lekker blijven.

Hoe lang moet je bitterballen bakken in de airfryer?

Omdat je de bitterballen bakt in plaats van frituurt, moet je genoeg tijd nemen om de warmte er goed doorheen te laten dringen. Als ze te dun zijn en niet lang genoeg gebakken, zal een deel van de bitterballen nog rauw zijn in het midden als ze uit de airfryer komen.

Om bitterballen in de airfryer te bakken, bak je ze best 10 minuten op 180ºC. Als je wilt, kun je ze halverwege omdraaien om er zeker van te zijn dat ze aan beide kanten gelijkmatig gaar zijn. Laat de balletjes enkele minuutjes uit de frituurpan liggen voordat u ze serveert. De stoom die zich binnenin opbouwt zal helpen om ze vochtig en smakelijk te houden.

Hoeveel bitterballen mogen in de airfryer?

Bereid geen grote hoeveelheden snacks zoals frikandellen en bitterballen in één keer. Mora adviseert zelfs om alleen de bodem van het aifryer mandje te bedekken voor een optimaal resultaat. Schud ook halverwege het kookproces de mand om te voorkomen dat de snacks ongelijkmatig worden bereid.

Stappenplan

  1. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  2. Doe de bevroren bitterballen in je Airfryer en laat ze een 10-tal minuten opwarmen. De bereidingstijd voor een bevroren voorgerecht in de airfryer kan variëren, afhankelijk van de airfryer.
  3. Verwijder de bitterballen uit de airfryer en laat ze minstens 2 minuten rusten om de beste crunch te krijgen.
  4. Serveren maar!

Voor een optimaal resultaat koop je best bitterballen die geschikt zijn voor de oven en/of airfryer

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo