Hoe kan je een lekkere cake bakken in de airfryer?

Wie houdt er niet van cake? Het is een van de populairste desserts ter wereld, en dat is niet voor niets. Cake is heerlijk, troostend en veelzijdig. Je kunt hem met elke smaak maken die je lekker vindt, en hij gaat goed samen met zo ongeveer elke topping of vulling.

Maar wat als je bijvoorbeeld geen oven hebt? Of wat als je wilt besparen op energiekosten? Of wat als je gewoon eens wat anders wilt dan de gewone cake uit de oven? In al deze gevallen is het antwoord eenvoudig: bak je cake toch gewoon in een airfryer!

Waarom zou je een airfryer gebruiken om een cake te bakken in plaats van de oven?

Er zijn veel redenen waarom je een airfryer zou willen gebruiken om een cake te bakken. Een van de belangrijkste redenen is dat een airfryer een stuk kleiner is dan een oven, dus het is perfect voor mensen die niet veel ruimte in hun keuken hebben. Een airfryer bakt taarten ook gelijkmatiger dan een oven, dus je taart zal er elke keer geweldig uitzien en smaken.

Een andere reden waarom een airfryer ideaal is om cake of taarten te bakken, is dat deze sneller gaar zijn dan in een conventionele oven. Dus je bespaart niet alleen ruimte, maar ook tijd! En misschien wel de beste reden van allemaal om je cake in een airfryer te bakken is dat het geweldig smaakt. De buitenkant van de cake wordt knapperig, terwijl de binnenkant vochtig en heerlijk blijft.

Wanneer je een airfryer gebruikt om een cake te bakken, heb je minder boter nodig dan wanneer je in de oven bakt, omdat een airfryer gelijkmatiger bakt. Echter, als je toch boter wilt toevoegen, raden wij je aan een papieren handdoek te gebruiken om de boter gelijkmatig aan de binnenkant van het kookcompartiment aan te brengen voor een maximale gelijkmatige verdeling.

Hoe bak ik een cake in mijn airfryer?

Wanneer je een airfryer gebruikt om een cake te bakken, is het proces heel eenvoudig. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Vet de binnenkant van het kookcompartiment van de airfryer in

2. Doe de cakemix in een grote kom en voeg de eieren, het water en de olie (of gesmolten boter) toe. Meng om alle ingrediënten te combineren.

3. Doe het beslag in het bakcompartiment van de airfryer en bak het 15-20 minuten op 180°C tot een prikker die in de cake gestoken wordt, er schoon uitkomt.

4. Als je cake klaar is, haal je hem uit de airfryer en laat je hem een paar minuten afkoelen voordat je hem opeet!

En dat is hoe je een cake bakt in een airfryer! Veel plezier met deze geweldige nieuwe manier van cake bakken, een van ’s werelds favoriete desserts.

Het bakken van een cake in een airfryer is eenvoudig en heerlijk, en het is een geweldige manier om van dit klassieke dessert te genieten zonder een oven te hoeven gebruiken. Een airfryer is perfect voor het bakken van cakes omdat het ze gelijkmatig en snel gaart, en het eindresultaat is altijd een vochtige en smakelijke cake waar iedereen van zal houden. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe manier om uw volgende taart of cake te bakken, waarom probeert u dan niet een airfryer te gebruiken? Je zult niet teleurgesteld zijn!

Goede cakemixen om te gebruiken in de airfryer

Jan

Jan

2 Opmerkingen
  1. Voor het eerste een glutenvrij cake (uit pak van het merk Peak’s cake mix vanillie glutenvrije) in de airfryer gebakken. Nu is de binnenkant niet gaar te krijgen terwijl de buitenkant heel droog is.

    Waar zou dit aan kunnen liggen?
    Hij heeft er 45 min op 160 graden in gezeten.

  2. Had je de airfryer laten voorverwarmen? Dat helpt voor gelijkmatig garen.

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo