Airfryer ervaringen? Succes of gebakken lucht?

Internet staat vol met ervaringen van Airfryergebruikers. Het is soms lastig om objectief te blijven als je een Airfryer wil aanschaffen. Een ervaring die gepost wordt is namelijk niet alleen gebaseerd op het objectieve gebruik van de fryer, maar ook op de emoties die een persoon op dat moment voelt. De ervaringen van de dag, de vervelende verkoper in de winkel en de peuter die de Airfryer van het aanrecht wilde trekken, spelen allemaal een rol in de manier waarop de auteur zijn feedback noteert. In dit artikel worden daarom de meest genoteerde voor- en nadelen van de Airfryer op een rijtje gezet.

 

ervaaring

 

Gezonder zondigen
Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen een Airfryer aanschaffen is omdat het gezonder is. Dropen voorheen de bitterballen en de frietjes van het vet, tegenwoordig zijn ze knapperig en vetvrij. Eindelijk geen snacks die onze darmflora nadelig beïnvloeden, maar licht verteerbare patatten. Dit is één van de meest genoemde voordelen van de Airfryer. Mensen zijn tevreden omdat hun voorheen zo zondige snack, nu een stuk minder verboden is.

De Airfryer bespaart ruimte
De Airfryer heeft ons de mogelijkheid gegeven om die vette stinkende frituurpan de deur uit te doen, ook hebben we eigenlijk geen oven meer nodig, geen grill, geen barbecue, geen tosti-ijzer of kooktoestel. De Airfryer draagt alle keukenapparatuur in zich en is daarom ruimtebesparend. En dat is een voordeel wanneer je klein behuisd bent, of wanneer jouw huis is ingericht volgens het “Less is moreprincipe’.

Eenvoudig in gebruik
Het ligt er een beetje aan welke Airfryer je hebt, sommige fryers hebben een modern touchscreen, andere zijn uitgerust met eenvoudige draaiknoppen, toch blijft het ding in beide gevallen eenvoudig in gebruik. Wanneer 65-plussers het apparaat roemen om het gebruiksgemak, zegt dit wel iets. Je kunt het apparaat instellen op onder andere grillen, bakken en frituren. Daarnaast kan je de tijd en temperatuur instellen. Mocht je onverwacht afgeleid zijn en al je keukenplannen op slag zijn vergeten, geen paniek. De Airfryer schakelt zichzelf uit.

Veiliger
Mensen die voorheen regelmatig de frituurpan gebruikten, herinneren zich vast wel alle veiligheidsmaatregelen die getroffen werden. Kinderen en huisdieren moesten ver uit de buurt blijven. Je moest oude kleding dragen in verband met het opspatten van de olie en alle ramen moesten open. Bovendien kon de olie ook nog in de fik vliegen. Het gloeiendhete frituurvet koelde maar langzaam af, dus men moest lang de keuken in de gaten houden. Met de Airfryer is dat nu allemaal voorbij. Het apparaat behoeft geen bak gloeiend hete olie en koelt gemakkelijk af.

Persoonlijke ervaringen met de Airfryer
Hoewel ik tot een paar jaar geleden nog nooit van de Airfryer had gehoord, laat staan er iets in gebakken had, werd ik toch plotsklaps heel erg fan van dit apparaat. De reden daarvan is vooral de kwaliteit van het eten, deze is namelijk van hoge kwaliteit. Ook het feit dat ik er geen vette boter in hoef te gooien spreekt me erg aan. Als derde is er nog het gemak waarmee de Airfryer te bedienen is. Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat ik hem zelf ook heb aangeschaft en er vrijwel elke dag veel plezier aan beleef. Ik zou niet meer zonder willen, en dat hoeft gelukkig ook niet. Mijn ervaringen zijn uitstekend!

Een keur aan mogelijkheden
In veel enthousiaste reviews wordt het grote aantal mogelijkheden van de Airfryer genoemd. Mensen frituren de geijkte snacks, maar bakken ook muffins en quiches of  grillen groenten en zalm. Er zijn ontzettend veel lekkere gerechten die in de Airfryer gemaakt kunnen worden.

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo