Fishsticks klaarmaken in de airfryer: hoe doe je dat?

Vissticks zijn een heerlijk tussendoortje dat kinderen graag eten. Het is ook een gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. De airfryer maakt het nog makkelijker, want hiermee kunt u uw favoriete maaltijd in slechts enkele minuten bereiden! Je hebt ook niet veel gereedschap of keukengerei nodig om dit gerecht te maken. Alles wat je nodig hebt is een paar lekkere fishsticks en wat geduld terwijl ze garen.

Koop de beste vissticks die je kunt krijgen

De eerste stap bij het bereiden van vissticks in de airfryer is het kopen van de beste vissticks die u kunt krijgen. Kies indien mogelijk voor verse vissticks die niet zijn bereid met kunstmatige ingrediënten. Als u geen verse vissticks kunt vinden, dan zijn diepvriesvissticks een aanvaardbaar alternatief.

Verwarm de airfryer voor op 200°C.

De airfryer moet worden voorverwarmd tot ongeveer 200°C voordat de vissticks worden bereid. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig en grondig gaar worden.

Leg de vissticks in de mand van de airfryer

Nu u besloten hebt om uw vissticks in de airfryer te bereiden, is het tijd om te beginnen! Zorg ervoor dat de fishsticks niet te dicht op elkaar liggen in het mandje. Zorg ervoor dat ze de zijkanten of bovenkant van uw friteuse niet raken, want dit kan ook leiden tot verbranding of beschadiging van uw apparaat en tot het vrijkomen van onaangename geurtjes in uw keuken tijdens het koken.

Bak de vissticks gedurende 5 minuten

Om krokante vissticks te krijgen, bak je ze 5 minuten. Dit lijkt misschien lang, maar u kunt de baktijd aanpassen om uw favoriete visstick knapperig en sappig te maken. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Als je dunnere stukken gebruikt, dan zal het minder lang duren om te bakken dan wanneer je dikkere stukken gebruikt.

Als u er zeker van wilt zijn dat uw airfryer niet te heet is en uw voedsel niet zal verbranden, ga dan voor 350 graden Fahrenheit, omdat deze temperatuur uw voedsel zal garen zonder het te verbranden of te veel uit te drogen, zodat alles beter smaakt wanneer het in een airfryer wordt gekookt! De kooktemperaturen zijn meer gebaseerd op gezond verstand dan op wetenschap, omdat we weten dat water kookt bij 100 graden Celsius, toch? Dus als er geen water aan te pas komt tijdens het koken, waarom zouden we ons dan zorgen maken over het bereiken van zulke hoge temperaturen?

Draai de vissticks om en bak ze nog eens 5 minuten

Om de vissticks om te draaien, moet je een tang gebruiken en ze voorzichtig omdraaien, zodat de andere kant gaar wordt.

Als je een airfryer met een timer gebruikt, kun je die het beste op 5 minuten zetten en laten wachten tot je vissticks klaar zijn.

Serveer de krokante vissticks direct.

Serveer de krokante vissticks onmiddellijk. Laat ze niet te lang in de airfryer. De vis zal uitdrogen, en ze zullen hun knapperigheid verliezen.

Een smakelijke maaltijd maken hoeft niet veel afwas in te houden!

Je denkt waarschijnlijk: “Minder afwas? Minder tijd in de keuken?” Ja! Dat is een van de beste voordelen van het frituren van vissticks. Dat betekent minder tijd voor de afwas, en meer tijd om te ontspannen met het gezin of om andere dingen te doen die voor u belangrijk zijn.

Het koken van vissticks in de air fryer kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om een heerlijke maaltijd te maken. Als u op zoek bent naar iets gezonders, is dit misschien precies waar u op heeft gewacht!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo