Hoe bak je heerlijke en gezonde cupcakes in de airfryer?

Cupcakes zijn een populaire en lekkere traktatie, en ze zijn gemakkelijk te maken in een oven. Maar wat als je geen oven hebt of als je op zoek bent naar een snellere en goedkopere manier om cupcakes te maken? Gelukkig kun je ook perfect cupcakes maken in een airfryer! We leggen je even kort uit hoe je dat kan doen!

Stap 1: Zoek je benodigdheden bij elkaar

Voordat je begint met het maken van cupcakes in je airfryer, zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Dit zijn de dingen die je o.a. nodig zult hebben:

  • Cupcakevormpjes (Philips heeft bv. een zeer handige bakvormset met muffin vormpjes speciaal voor de airfryer)
  • Bakmeel
  • Bakpoeder
  • Suiker
  • Eieren
  • Melk
  • Vanille-extract
  • Boter of olie
#1 Beoordeeld
Philips Airfryer XXL Bakmeesterset, 9x Muffin, Ovenschaal (HD9956/00)

9 siliconen muffinvormpjes voor verschillende gerechten Muffins of cupcakes uit deze Airfryer-muffinvormpjes verwijderen is zeer gemakkelijk vanwege het soepele materiaal. Door de geplooide randen zien de muffins er nog beter uit! Dankzij het geurloze silicone zijn de...

Stap 2: Maak het Cupcakebeslag

Om het cupcakebeslag te maken, meng je de droge ingredienten (bakmeel, bakpoeder, suiker) in een grote kom. Voeg daarna de natte ingredienten (eieren, melk, vanille-extract, boter of olie) toe en mix tot een glad beslag. Zorg ervoor dat je het beslag goed mengt, zodat je cupcakes lekker luchtig worden.

Stap 3: Vul de Cupcakevormpjes

Zodra je beslag klaar is, verdeel je het over de cupcakevormpjes. Zorg ervoor dat je de vormpjes niet te vol maakt, want de cupcakes zullen nog rijzen tijdens het bakken. Als je te veel beslag in de vormpjes doet, zullen ze uitlopen en zullen ze niet mooi rond zijn.

Stap 4: Bak de Cupcakes in de Airfryer

Zet je airfryer aan en zet de temperatuur op 180 graden Celsius. Leg de cupcakes voorzichtig in de airfryer en bak ze gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een gebakken prikker er schoon uitkomt als je erin prikt. Laat de cupcakes afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Stap 5: Versier de Cupcakes

Nu kun je de cupcakes versieren zoals je wilt! Je kunt bijvoorbeeld glazuur of botercrème gebruiken, of je kunt ze bestrooien met poedersuiker.

Stap 6: Eet en Geniet!

Zodra je cupcakes zijn afgekoeld en versierd, is het tijd om ze op te eten en te genieten! Je kunt ze serveren aan je vrienden of familie, of gewoon lekker alleen opeten. Probeer verschillende decoratietechnieken en recepten uit om de lekkerste cupcakes te maken die je ooit hebt gegeten!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo