Hoe bereid je de perfecte speklappen in de airfryer?

Speklappen in de airfryer bereiden

Speklappen zijn een populaire snack en het bereiden ervan in de airfryer is een snelle, gezonde en makkelijke manier om deze heerlijke hapjes te bereiden. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je dit doet.

Wat zijn de beste speklappen voor de airfryer?

Er zijn talloze soorten speklappen op de markt, maar niet alle speklappen zijn geschikt voor de airfryer. Hieronder bespreken we enkele van de beste speklappen voor de airfryer:

 • Dikke speklappen: Dikke speklappen zijn perfect voor de airfryer, omdat zegoed doorbakken en knapperig worden. Dit komt door het hoge vetgehalte, wat zorgt voor een mooie krokante buitenkant en zachte binnenkant.
 • Speklappen met een dikke laag vet: Speklappen met een dikke laag vet zijn ook een goede keuze voor de airfryer. Het vet zorgt ervoor dat de speklappen mooi doorbakken en knapperig worden.
 • Biologische speklappen: Als je op zoek bent naar een gezonder alternatief, kun je ook kiezen voor biologische speklappen. Deze speklappen bevatten vaak minder vet en bevatten geen schadelijke stoffen, zoals hormonen en antibiotica.

Hoe begin je eraan?

 1. Verwarm de airfryer: Het verwarmen van de airfryer op 200 graden is een belangrijke stap bij het bereiden van speklappen. Deze temperatuur is de ideale temperatuur om speklappen te bereiden en zorgt ervoor dat ze knapperig worden. Bovendien zorgt deze temperatuur ervoor dat de speklappen gelijkmatig gebakken worden, wat betekent dat ze niet aan één kant verbranden of niet doorbakken.Het verwarmen van de airfryer op 200 graden is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. Je hoeft alleen de airfryer aan te zetten en de temperatuur in te stellen op 200 graden. Zodra de airfryer op de juiste temperatuur is verwarmd, kun je de speklappen erin leggen en beginnen met het bereiden.
 2. Leg de speklappen in de airfryer: Na het verwarmen van de airfryer op 200 graden, is het tijd om de speklappen in de airfryer te leggen. Het is belangrijk om de speklappen op de juiste manier in de airfryer te leggen, zodat ze gelijkmatig gebakken worden en knapperig worden. Het is aan te raden om de speklappen niet te dicht op elkaar te leggen. Dit zorgt ervoor dat de hete lucht vrij kan circuleren en de speklappen gelijkmatig gebakken worden.
 3. Bak de speklappen: Na het verwarmen van de airfryer en het leggen van de speklappen, is het tijd om de speklappen te bakken. Het bakken van speklappen in de airfryer is eenvoudig en snel, en zorgt voor knapperige en heerlijke resultaten. Het is aan te raden om de speklappen ongeveer 10 tot 15 minuten te bakken, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Het is belangrijk om tussentijds even te checken of de speklappen niet te hard worden en eventueel te keren zodat ze gelijkmatig gebakken worden.Bovendien is het aan te raden om het bakken van speklappen in meerdere batches uit te voeren, in plaats van alle speklappen tegelijk te bakken. Dit zorgt ervoor dat de speklappen gelijkmatiger gebakken worden en knapperiger worden.
 4. Serveer: Haal de speklappen uit de airfryer en serveer direct. De speklappen zijn nu klaar om te eten en zullen knapperig en heerlijk smaken.

Recept aanrader: speklappen met honing en mosterd

Speklappen zijn een populaire snack, maar waarom niet eens iets nieuws proberen en ze opleuken met een twist? Hieronder vind je een origineel recept voor speklappen met honing en mosterd, die bereid zijn in de airfryer.

Ingrediënten:

 • 8 biologische speklappen
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels dijonmosterd
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
 2. Meng in een kom de honing, mosterd, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een gladde saus.
 3. Leg de speklappen op een bord en bestrijk ze aan beide zijden met de saus.
 4. Leg de speklappen in de airfryer en bak ze ongeveer 10 tot 15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
 5. Serveer de speklappen warm en geniet van de heerlijke smaak van de honing en mosterd.

Dit recept is een eenvoudige manier om de smaak van speklappen een extra boost te geven. De honing en mosterd geven de speklappen een zoete en scherpe smaak, terwijl de knoflookpoeder en paprikapoeder extra smaak toevoegen. Bovendien is het bereiden van de speklappen in de airfryer gezonder dan wanneer je ze in de oven of in een pan bereidt, omdat er geen extra olie nodig is.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo