Hoe bereid je (zelfgemaakte) loempias in de airfryer?

Loempias zijn heerlijk knapperige en gevulde springrolls die vaak worden gegeten als snack of als onderdeel van een Aziatisch gerecht. Ze zijn gemakkelijk te bereiden in de airfryer, wat betekent dat je ze kunt maken zonder dat je hoeft te frituren in olie. Hier volgen de stappen om loempias te bereiden in de airfryer:

Benodigdheden

  • Loempiavellen
  • Gevulde ingredienten naar keuze (bijvoorbeeld kip, garnalen, groenten, rijst of noedels)
  • Ei, geklutst
  • Water
  • Eventueel olie of bakspray

Loempias in de airfryer klaarmaken in 5 eenvoudige stappen

Stap 1: Maak de loempias klaar voor het vullen

Voordat je de loempias kunt vullen, moet je ze eerst voorbereiden. Dit doe je door de loempiavellen te weken in warm water tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vellen. Haal de vellen vervolgens uit het water en laat ze even uitlekken op een theedoek.

Stap 2: Vul de loempias

Nu is het tijd om de loempias te vullen met de ingredienten naar keuze. Leg een loempiavel op een schoon werkblad en plaats een paar eetlepels van de gevulde ingredienten op het midden van het vel. Probeer niet te veel te vullen, want dan wordt het moeilijk om de loempia dicht te vouwen.

Stap 3: Vouw de loempias dicht

Nadat je de loempias hebt gevuld, is het tijd om ze dicht te vouwen. Gebruik hierbij een klein beetje water om de randen van het vel te bevochtigen. Dit zorgt ervoor dat de loempia beter dicht blijft zitten tijdens het bakken. Vouw eerst de zijkanten naar het midden toe, en vouw vervolgens de boven- en onderkant naar het midden toe. Zorg ervoor dat de loempias goed zijn afgesloten zodat de vulling niet eruit kan lekken tijdens het bakken.

Hoewel het leuk kan zijn om loempias zelf te maken, is het natuurlijk ook mogelijk om kant-en-klare loempias te kopen bij de supermarkt. Deze loempias zijn al gevuld en kant-en-klaar om te bakken of te frituren.

Stap 4: Bak de loempias in de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Leg de loempias in de airfryer en spuit ze in met een laagje olie of bakspray. Dit zorgt ervoor dat de loempias knapperig worden tijdens het bakken. Bak de loempias vervolgens gedurende ongeveer 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Houd er rekening mee dat de baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de loempias en de kracht van je airfryer. Probeer daarom af en toe even te kijken hoe het bakproces verloopt.

Stap 5: Serveer de loempias

Zodra de loempias goudbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de airfryer halen en opdienen. Je kunt de loempias serveren met een zoetzure saus, zoals pindasaus of ketjapsaus, of met een dip naar keuze. Ze zijn ook lekker om te serveren met rijst en groenten voor een volledige maaltijd.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo