Hoe kan je chips in de airfryer klaarmaken?

De airfryer is een fantastische uitvinding voor mensen die van lekkere, knapperige en gezonde frietjes houden, maar die niet graag veel olie gebruiken. Maar wist je dat je in de airfryer ook heel gemakkelijk chips kan klaarmaken? In dit artikel laten we zien hoe je in een paar eenvoudige stappen heerlijke chips in de airfryer kan maken.

Waarom chips in de airfryer maken?

Er zijn tal van redenen om chips in de airfryer te maken in plaats van ze te bakken in de oven. Ten eerste zijn ze in de airfryer veel gezonder, omdat je geen liters olie nodig hebt om ze te bakken. Dit betekent dat je minder calorieën en vet binnenkrijgt, wat beter is voor je gezondheid. Bovendien zijn de chips in de airfryer knapperiger en krokanter dan in de oven gebakken chips, omdat ze worden gebakken met hete lucht in plaats van met warmte van boven en van onder.

Hoe chips in de airfryer klaarmaken?

Laten we nu eens kijken naar de stappen die je moet volgen om heerlijke chips in de airfryer te maken.

Stap 1: Kies de juiste aardappelen

Het allerbelangrijkste bij het maken van chips is natuurlijk het kiezen van de juiste aardappelen. Kies voor aardappelen die lang en slank zijn, zoals bintjes of vastkokende aardappelen. Deze aardappelen zijn perfect voor het maken van dunne, knapperige chips. Vermijd aardappelen die rond en kort zijn, zoals bak- of kruimige aardappelen, want deze zullen niet lekker worden als chips.

Stap 2: Snijd de aardappelen in dunne plakjes

Nadat je de juiste aardappelen hebt gekozen, is het tijd om ze in plakjes te snijden. Gebruik hiervoor een mandoline of een dunschiller, zodat je mooi dunne plakjes krijgt. Probeer de plakjes zo gelijk mogelijk te snijden, zodat ze allemaal even gaar zijn.

Stap 3: Was de plakjes en droog ze goed af

Voordat je de plakjes in de airfryer doet, is het belangrijk om ze goed te wassen en af te drogen. Dit zorgt ervoor dat ze knapperiger worden

Stap 4: Voeg smaakmakers toe

Voordat je de plakjes in de airfryer doet, kun je ze op smaak brengen door er wat smaakmakers aan toe te voegen. Dit kan zijn zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, of wat je maar lekker vindt. Meng de smaakmakers goed door de plakjes heen, zodat ze overal evenveel smaak krijgen.

Stap 5: Verhit de airfryer

Voordat je de plakjes in de airfryer doet, is het belangrijk om de airfryer goed te verhitten. Voorverwarm de airfryer op 200°C, dit zorgt ervoor dat de chips knapperiger worden.

Stap 6: Bak de chips

Nu is het tijd om de chips te bakken. Leg de plakjes voorzichtig in de airfryer en bak ze ongeveer 15 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Schud af en toe de airfryer zodat de chips niet aan elkaar gaan plakken.

Stap 7: Haal de chips uit de airfryer en laat ze even afkoelen

Zodra de chips goudbruin zijn, haal je ze uit de airfryer en laat je ze afkoelen op een afvoerplaat of op een stukje keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat het overtollige vet wordt opgevangen en dat de chips niet te vet worden.

Stap 8: Serveer de chips

Zodra de chips afgekoeld zijn, kun je ze serveren met een lekkere dip of met een schepje mayonaise erop. Geniet van je zelfgemaakte, knapperige chips!

Zoals je ziet, is het heel eenvoudig om in een paar stappen heerlijke chips in de airfryer te maken. Door te kiezen voor de juiste aardappelen, ze in dunne plakjes te snijden, te wassen en af te drogen, smaakmakers toe te voegen, de airfryer goed te verhitten en de plakjes goudbruin te bakken, kun je binnen een halfuur heerlijke, gezonde chips maken. Probeer het zelf eens uit en geniet van je eigen, zelfgemaakte chips!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo