Hoe kan je eieren koken in de airfryer?

De airfryer is een fantastisch apparaat, en het is gemakkelijk te zien waarom! Het kookt voedsel snel en gelijkmatig zonder olie te gebruiken. Dit betekent dat uw voedsel gezonder zal zijn, en het zal ook geweldig smaken. Veel mensen gebruiken het om frieten en snacks klaar te maken maar het is ook geweldig om bijvoorbeeld eieren te koken in de airfryer. In dit artikel laten we je zien hoe je een ei kunt koken in de airfryer.

Moet je eerst een gaatje prikken in de eieren?

Sommige mensen prikken graag een gaatje in de bovenkant van hun eieren voordat ze ze in de airfryer bereiden, omdat het eiwit dan sneller gaar wordt. Als je het niet erg vindt dat je dooiers een beetje lopend zijn, dan hoef je dit niet te doen – maar het is aan jou.

Olie toevoegen aan de airfryer

Als je eieren kookt in de airfryer, kan je best wat olie toevoegen. We raden aan kokosolie te gebruiken, omdat het een hoog rookpunt heeft en heerlijk smaakt. Maar elke soort olie werkt – zorg er alleen voor dat je niet te veel gebruikt.

Hoe lang moeten eieren koken in de airfryer?

  1. Verwarm de Airfryer voor op 120°C en leg enkele eieren in het airfryer mandje. Gebruik hiervoor eieren op kamertemperatuur.
  2. Bak ze vervolgens 15 minuten voor hardgekookte eieren en 12 minuten voor zachtgekookte eieren. Spoel de eieren daarna onder koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
  3. Dompel je eieren nadat de airfryer piept zo’n 10-15 seconden in ijskoud water. Indien je dit niet doet, is de kans groot dat de schaal er nadien zeer moeilijk vanaf komt.

Zoals je kan zien is het echt kinderspel om eieren te koken in de airfryer, en ze smaken altijd heerlijk.

 

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo