Hoe maak je heerlijke churros in de airfryer?

Wat zijn churros?

Churros zijn een soort gefrituurde deegstengels die populair zijn in Spanje en Latijns-Amerika. Ze worden vaak geserveerd als een snack of dessert, en worden meestal gedipt in een zoete chocoladesaus voordat ze worden gegeten. Churros zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en licht en luchtig vanbinnen.

De oorsprong van churros is omstreden, met sommigen die beweren dat ze oorspronkelijk uit Spanje komen, terwijl anderen beweren dat ze hun oorsprong hebben in het Midden-Oosten of zelfs China. Wat de oorsprong ook mag zijn, churros zijn nu wereldwijd populair en worden overal ter wereld geserveerd.

Churros worden gemaakt van een deeg dat wordt gemaakt met bloem, water, boter en eieren. Het deeg wordt door een spuitzak met een grote spuitmond gespoten, waardoor lange, dikke repen deeg ontstaan. Deze repen worden dan in hete olie gefrituurd totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Nadat de churros zijn gefrituurd, worden ze afgekoeld en vaak gerold in suiker voordat ze worden geserveerd.

Waarom de airfryer gebruiken om churros te maken?

De airfryer is een handig apparaat dat werkt door hete lucht rond voedsel te blazen om het te bakken, te grillen of te roosteren. Dit is een gezonder alternatief voor het gebruik van veel olie om voedsel te frituren. Bovendien is de airfryer snel en gemakkelijk te gebruiken en hoeft het voedsel niet in de oven te worden geplaatst. Dit maakt het maken van churros in de airfryer een snelle en gemakkelijke manier om deze heerlijke snack te bereiden.

Ingrediënten voor het maken van churros in de airfryer

  • 1 kop water
  • 1/2 kop boter
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 3 eieren
  • Suiker, om te rollen (optioneel)

Ingrediënten voor de chocoladesaus

  • 1 kop water
  • 3/4 kop suiker
  • 1/2 kop cacaopoeder
  • 1/4 kop boter

Bereiding

Stap 1: Maak het deeg voor de churros.

Om het deeg voor de churros te maken, begin je met het koken van het water, de boter en het zout in een middelgrote sauspan. Zodra het mengsel kookt, voeg je alle bloem toe en roer je het tot het een homogeen deeg vormt. Haal het deeg van het vuur en laat het afkoelen tot het warm aanvoelt.

Terwijl het deeg afkoelt, klop je de eieren licht op in een kom. Voeg ze toe aan het afgekoelde deeg en roer tot alles goed is gemengd.

Stap 2: Vorm de churros.

Spuit het deeg in lange, dikke repen in de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze goed kunnen bakken. Bak de churros in de airfryer voor ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 3: Maak de chocoladesaus

Terwijl de churros in de airfryer bakken, kun je de chocoladesaus maken. Dit is gemakkelijk te doen door het water, de suiker en het cacaopoeder in een kleine sauspan te brengen en dit te roeren tot het volledig is opgelost. Voeg de boter toe en roer tot deze is gesmolten en het mengsel mooi glad is. Laat de chocoladesaus op laag vuur staan totdat de churros klaar zijn om te serveren.

Stap 4: Serveer de churros met de chocoladesaus

Haal de churros uit de airfryer en laat ze afkoelen totdat je ze zonder problemen kunt aanraken. Je kunt ervoor kiezen om de churros in suiker te rollen voordat je ze serveert, voor extra zoete smaak. Serveer de churros met de chocoladesaus erbij om te dippen.

Geniet van je heerlijke, zelfgemaakte churros in de airfryer!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo