Hoe maak je scampi’s in de airfryer klaar?

Ben jij ook zo’n fan van scampi’s? Dan ben je vast op zoek naar de perfecte manier om ze klaar te maken. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk in de airfryer kunt bereiden? In dit artikel leer ik je stap voor stap hoe je dit doet, zodat je in een handomdraai kunt genieten van heerlijke, krokante scampi’s.

Stap 1: De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook zeker bij het klaarmaken van scampi’s in de airfryer. De voorbereiding is een belangrijk onderdeel van het bereidingsproces en vraagt om de nodige aandacht. Voordat je begint met het schoonmaken van de scampi’s is het belangrijk om de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken. Denk aan paneermeel, eieren, olijfolie en kruiden zoals paprikapoeder, peper en zout.

Bij de Jumbo heb je bovendien een vrij groot assortiment aan scampi’s, dus daar vind je zeker wel je goesting!

Als alle ingrediënten bij elkaar gezocht zijn, kan het schoonmaken van de scampi’s beginnen. Dit is een secuur werkje, waarbij het belangrijk is om het darmkanaal te verwijderen en de scampi’s te ontdoen van hun pantser. Na het schoonmaken van de scampi’s kan begonnen worden met het maken van het paneermeel-mengsel en het loskloppen van de eieren.

Een goede voorbereiding zorgt er niet alleen voor dat het bereidingsproces soepeler verloopt, het maakt het ook gemakkelijker om de stappen goed te volgen en te onthouden. Door de tijd te nemen voor de voorbereiding en het stapsgewijs uit te voeren, kan je er zeker van zijn dat het resultaat straks verbluffend lekker is. En dat is precies waar we allemaal op hopen, toch?

Stap 2: De bereiding

Het bereiden van scampi’s in de airfryer is eenvoudig en vraagt niet veel tijd. Door de volgende stappen te volgen, kan je binnen een mum van tijd genieten van heerlijke, krokante scampi’s.

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de scampi’s straks mooi krokant worden.
  • Maak een mengsel van paneermeel en kruiden in een aparte kom. Klop de eieren los in een andere kom.
  • Haal de scampi’s eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel-mengsel. Zorg ervoor dat de scampi’s helemaal bedekt zijn met paneermeel.
  • Leg de scampi’s in de airfryer en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de scampi’s een mooie, goudbruine kleur krijgen.
  • Bak de scampi’s in de airfryer gedurende ongeveer 6 minuten, tot ze mooi krokant zijn. Tijdens het bakken is het verstandig om de scampi’s halverwege even om te draaien, zodat ze aan beide kanten mooi krokant worden.

Als de scampi’s uit de airfryer komen, zijn ze heerlijk krokant en hebben ze nog steeds een zachte binnenkant.

Stap 3: Serveren maar!

De scampi’s zijn klaar, maar hoe kan je ze nu het beste serveren? Er zijn talloze manieren om de scampi’s te serveren en het hangt ook af van jouw persoonlijke smaak. Hieronder vind je een aantal suggesties die je kunnen helpen bij het serveren van de scampi’s.

Suggestie 1: Serveer de scampi’s met een sausje. Een lekker sausje kan de scampi’s net dat beetje extra geven. Denk aan een knoflooksausje, cocktailsaus of een chilisausje. De keuze is aan jou!

Suggestie 2: Serveer de scampi’s met frietjes of aardappelen. Zo maak je er een compleet gerecht van. Serveer er bijvoorbeeld een frisse salade bij voor een gezonde touch.

Suggestie 3: Maak een scampi-salade. Snij wat sla, tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng dit met de gebakken scampi’s. Voeg nog wat dressing toe en je hebt een heerlijke salade.

Door de scampi’s op een leuke manier te serveren, maak je er een feestje van. Probeer vooral verschillende manieren uit en ontdek wat het beste bij jou en jouw gasten past. Eet smakelijk!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo