Hoe moet je kipkluifjes in de airfryer klaarmaken?

Kipkluifjes zijn een heerlijke, veelzijdige en gemakkelijk te bereiden proteïne die op verschillende manieren kan worden gegeten. En hoewel er veel manieren zijn om ze te bereiden, is misschien wel de beste maar zeker de gezondste manier om ze te bereiden in de airfryer. We leggen je uit waarom precies.

Airfryers koken kip tenders gelijkmatig en snel

Omdat airfryers hete lucht rond het voedsel laten circuleren, worden de kip tenders aan alle kanten gelijkmatig gebakken. Dit is vooral belangrijk voor kip tenders, omdat die de neiging hebben uit te drogen als ze niet goed gaar zijn. Bovendien worden kip tenders in airfryers snel gaar, zodat u niet hoeft te wachten tot ze gaar zijn.

Airfryers produceren krokante kip tenders

Een van de beste dingen aan kip tenders is hun knapperige buitenkant. En dankzij de circulerende hete lucht in een airfryer worden de kip tenders lekker knapperig van buiten en toch sappig van binnen.

Kipkluifjes klaarmaken in enkele eenvoudige stappen

Meng in een kom kipkruiden, olie, citroensap, honing en sesamzaadjes. Schep het mengsel over de kipkluifjes tot een laagje en zet het dan in de koelkast om ze enkele uurtjes te laten marineren.

Verwarm eerst de airfryer voor op 200°C.  Leg de kluifjes vervolgens in het mandje van de airfryer en bak ze zo’n 10-12 minuten of tot ze volledig gaar zijn. Haal ze uit de airfryer als ze gaar zijn en dan is het tijd om te smullen!

Aanrader: de kipkluifjes van de Jumbo!

Conclusie

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke, heerlijke en gezonde manier om kipkluifjes klaar te maken, kijk dan niet verder dan uw vertrouwde airfryer. Dankzij de circulerende hete lucht en het vermogen om gelijkmatig en snel te koken, wordt uw kip knapperig van buiten en sappig van binnen. Zoals je ziet is er niet zo heel veel aan. Kipkluifjes zijn perfect om in de airfryer te bereiden, een snel en gemakkelijk gerechtje dus!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo