Is een airfryer gezond of niet?

Iedereen weet intussen wel dat gefrituurd voedsel niet bepaald gezond is. Er komt veel olie vrij in het voedsel, wat kan leiden tot zwaarlijvigheid en andere gezondheidsproblemen. Airfryers daarentegen zijn een veel gezonder alternatief voor frituren.

Ze behouden de knapperigheid van gefrituurd voedsel, terwijl ze maar een fractie van de olie en de calorieën verbruiken. De beste airfryers hebben ook een gemakkelijk schoon te maken ontwerp dat geen langdurig schrobben vereist.

Is koken met een airfryer gezond?

“Gezond’ is een zeer subjectieve term die voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen. Voor sommigen betekent “gezond” weinig calorieën en geen vet. Voor anderen kan het vrij zijn van cholesterol en een goede bron van koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Is koken met een airfryer gezond? Deze vraag heeft veel mogelijke antwoorden, afhankelijk van wat u van uw voedsel verlangt. Eén ding is echter wel zeker: airfryers zijn een veel gezonder alternatief voor het klassieke frituren!

Koken met een airfryer is niet alleen erg lekker , het is ook nog eens super gezond en makkelijk schoon te maken! Eten klaargemaakt door airfryers hebben een veel lager vetgehalte dan gefrituurd voedsel en zijn cholesterolvrij, dus ze zijn een goede keuze voor mensen die gezonder willen eten.

Airfryers hebben ook veel meer voedingswaarde dan gefrituurd voedsel, omdat het voedsel wordt gekookt met hete lucht in plaats van olie. Voedingsmiddelen kunnen gezonder zijn als ze in hun eigen olie worden gekookt, maar deze olie bevat meestal veel calorieën en vet!

Waarom zijn airfryers gezonder dan een friteuse?

Minder vet

Minder vet wordt door het voedsel geabsorbeerd omdat het in een zeer dun laagje hete lucht wordt gekookt, in plaats van te worden ondergedompeld in olie. Dit betekent dat uw voedsel niet alleen gezonder is, maar ook beter smaakt. Voorverwarmen is niet noodzakelijk (maar kan wel) en de friteuse is binnen enkele minuten klaar voor gebruik.

Meer vitamines

Eten klaargemaakt in de airfryer bevat minder vet en meer vitaminen dan gefrituurd voedsel. Een airfryer maakt gebruik van een snelle kooktechniek waarbij hete lucht wordt gebruikt om de buitenkant van uw voedsel krokant te maken terwijl de binnenkant wordt gekookt. Dit is gezonder voor u, want niet alleen wat u eet, maar ook hoe het wordt bereid, kan van invloed zijn op uw algehele gezondheid. Gezond eten is niet alleen over wat je eet, maar ook hoe het gekookt is.

Minder schadelijke stoffen

Minder schadelijke stoffen en geen cholesterol: dat is wat we krijgen van een airfryer! Een airfryer is geen goedkoop stuk keukenapparatuur, maar volgens veel deskundigen en mensen die zo’n apparaat daadwerkelijk hebben gebruikt, staat het niet alleen mooi op het aanrecht, maar verdient het zichzelf ook snel terug. Een airfryer verbruikt minder olie en gaart het voedsel gelijkmatig, zodat u het niet hoeft om te draaien. Dit is een groot voordeel, vooral als u voor één of twee personen kookt.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo