Kan je brood bakken in de airfryer?

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een airfryer om snacks en frieten te bakken. Maar wat ook veel mensen niet weten is dat je er perfect ook brood mee kunt bakken. Je zou kunnen denken dat omdat het een oven met hoge temperatuur is, het brood droog of knapperig zal zijn, maar dit is niet altijd waar! Er zijn veel manieren om je brood lekker te maken zonder aan kwaliteit in te boeten.

De voordelen van een airfryer

Hoewel een airfryer kan worden gebruikt om veel verschillende soorten snacks en gerechten te bakken, kan men het evengoed gebruik voor het maken van een lekker vers brood. Mensen van over de hele wereld houden van het bakken of koken van hun eigen verse broden, maar ze hebben gewoon geen tijd om het elke dag te doen. Door een airfryer te gebruiken, krijgt je de mogelijkheid om elke dag van vers brood te genieten zonder het gedoe van het daadwerkelijk bakken.

Een ander groot voordeel is dat je allerlei soorten deeg kunt bakken in een airfryer, niet alleen brood. Je kunt van alles bakken, van glutenvrije chocoladetaart tot banaan-notenmuffins, en alles daartussenin! Net als bij normaal bakken wordt bloem gebruikt als hoofdbestanddeel van deeg dat in een airfryer moet worden gebakken. De temperatuur moet echter iets hoger zijn dan normaal om een knapperige korst te krijgen.

Hoe bak je brood in een airfryer

Brood bakken in de airfryer

Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden als u brood bakt in een airfryer. Ten eerste, gebruik altijd een kookspray of perkamentpapier om te voorkomen dat uw brood blijft plakken.

Meng in een mengkom de bloem, de gist en het zout. Roer vervolgens alles door elkaar tot een deeg is gevormd. Het is belangrijk dat je het deeg goed kneedt, met de hand of met een gewone keukenmachine. Dat maakt op zich niet veel uit.

Dek de kom af met een handdoek en zet hem 30-60 minuten op een warme plaats om het deeg te laten rijzen. Neem de mand van de airfryer en bekleed deze met bakpapier om te voorkomen dat het deeg blijft plakken, voordat je het nog 30 minuten laat rijzen.

Voorverwarm de airfryer op 160°C en laat het deeg gedurende 35 minuten opwarmen. Test na deze baktijd of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als het nog te vochtig is, voeg dan nog 5 minuten toe tot het gaar is.

Tips voor het bakken van brood in de airfryer

-Zorg ervoor dat uw deeg op kamertemperatuur is voordat u het in de airfryer doet. Zo wordt het gelijkmatig gaar.

-Als je een knapperige korst wilt, bestrijk het deeg dan met boter of olijfolie voordat je het bakt.

-Je kunt ook wat kruiden aan je deeg toevoegen, zoals knoflookpoeder of oregano, die het een unieke smaak geven wanneer het in de airfryer wordt gebakken.

-Om een extra gouden korst te krijgen en te voorkomen dat het te bruin wordt, kun je je brood met bloem bestuiven voordat je het in de airfryer bakt

 

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo