Kan je diepvriespizza bakken in de airfryer?

Diepvriespizza bakken in de airfryer 2

Het is geen geheim dat de airfryer een van de populairste keukenapparaten op de markt is. Met zijn vermogen om te frituren, bakken en braden zonder gebruik te maken van olie, is het een geweldige manier om gezondere maaltijden te bereiden. Maar wist je dat je je airfryer ook kunt gebruiken om diepvriespizza’s te bakken?

Diepvriespizza’s bakken in de airfryer is een geweldig alternatief voor het bakken in de oven. Het bespaart niet alleen tijd, maar ze worden ook gelijkmatiger gaar en worden niet te knapperig of aangebrand. En omdat de airfryer hete lucht rond de pizza laat circuleren, blijft al het beleg op zijn plaats. Dus als als je haast hebt, kun je thuis een pizza op restaurantniveau eten zonder te lang hoeven te wachten.

Wat heb je nodig om pizza te bakken in een airfryer?

Om een diepvriespizza in een airfryer te bakken, heb je een airfryer en een diepvriespizza nodig. De grootte van je airfryer bepaalt de grootte van de diepvriespizza die je kunt bakken. De meeste airfryers variëren van 2-6 liter, dus als je een groot gezin hebt, kun je overwegen om in een grotere airfryer te investeren.

Sommige merken airfryers hebben bovendien speciale accessoires om gemakkelijk pizza’s te maken zoals de pizza bakplaat voor een Philips XXL airfryer. Deze accessoires kan je los verkrijgen.

Hoe bak ik diepvriespizza in een airfryer?

Als je alle benodigde ingrediënten hebt, is het gemakkelijk om een diepvriespizza te bakken in je airfryer. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Verwarm je airfryer voor op 180°C.

2. Leg de diepvriespizza op de bakplaat en sluit het deksel.

3. Kook volgens de instructies van de fabrikant op uw airfryer, meestal tussen 12-20 minuten, afhankelijk van het merk en model. We raden ook aan om na de eerste 13 minuten elke vijf minuten te controleren, omdat de oventemperatuur kan variëren, afhankelijk van uw airfryer-model of -merk.

4. Verwijder de gare pizza uit de airfryer en geniet!

5. Laat je pizza afkoelen voordat je hem opeet, want hij zal erg heet zijn.

Welke soorten diepvriespizza’s kan ik in de airfryer bakken?

Je kunt de meeste soorten diepvriespizza’s bakken met je airfryer, maar sommige merken bakken beter dan andere. Sommige merken zullen niet zo goed smaken als ze in een airfryer worden gebakken, terwijl andere niet helemaal warm worden. Pizza’s van Dr. Oetker zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om in de airfryer klaargemaakt te worden. Wij kunnen bevestigen dat de pizza’s van Dr. Oetker uit de airfryer heerlijk zijn, omdat wij ze zelf hebben geproefd!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo