Kan je groenten ook grillen in de airfryer?

Groenten grillen in de airfryer

Als u op zoek bent naar een gezondere manier om uw groenten te koken, kan de airfryer een geweldige optie zijn. Er zijn echter enkele dingen die je moet weten voordat je deze methode uitprobeert. In dit artikel bespreken we welke temperatuur en olie je moet gebruiken om je favoriete groenten in de airfryer te bakken, zodat ze perfect knapperig worden zonder al dat overtollige vet.

Kies vetarme, caloriearme groenten voor uw airfryer

Als u er zeker van wilt zijn dat het voedsel dat u in uw air fryer bereidt gezond is, is het belangrijk dat u vetarme en caloriearme groenten kiest. De grotere hoeveelheid vet in dit voedsel kan het apparaat verstoppen en rook of zelfs elektrische brand veroorzaken. Een goede vuistregel is om te kiezen voor groenten met minder dan 5 gram vet per portie en minder dan 50 calorieën per portie. Vermijd ook vetrijke of calorierijke groenten zoals olijven en artisjokken, want die zijn niet geschikt voor gebruik in een airfryer (ook al zijn ze technisch gezien groente).

Groenten als wortels, broccoli, tomaten en paprika’s zijn goede keuzes, omdat ze allemaal weinig calorieën en vetten bevatten en op deze manier ook erg lekker zijn!

Niet overdrijven met olie

U moet ook vermijden te veel olie te gebruiken. De bedoeling is een knapperige textuur, maar als u zoveel olie toevoegt dat het voedsel erin zwemt, gaat alle smaak verloren. De beste manier om dit te doen is door slechts een kleine hoeveelheid olijfolie of canolaolie te gebruiken (je kunt ook boter of margarine gebruiken). Je hebt niet zoveel zout nodig als je normaal zou gebruiken, omdat er geen kokend water is om overtollig vocht uit je groenten te lekken. Als ze niet zout genoeg zijn, bestrooi je ze gewoon met wat zout voordat je ze opdient!

Probeer ten slotte niet te overdrijven met kruiden, anders smaakt de groente helemaal nergens naar. Het kan verleidelijk zijn omdat u wilt dat uw groenten opvallen in een airfryer vol gefrituurd voedsel, maar ze doen zichzelf al eer aan door op zo’n unieke manier gekookt te worden!

Op welke temperatuur moet je groenten grillen in de airfryer?

De temperatuur van uw airfryer moet worden ingesteld op 190°C. Dit is de perfecte temperatuur voor het grillen van groenten, en ze zullen in ongeveer 10 minuten gaar zijn.

U kunt alle verschillende soorten groenten grillen in de airfryer. Sommige groenten zijn sneller gaar dan andere, maar dit zijn enkele voorbeelden:

  • Zucchini sticks zijn een geweldige snack omdat ze weinig vet en veel vitamines bevatten. Ze zijn gegrild in ongeveer 10 minuten met een beetje olie erover gesprenkeld voor extra smaak.
  • Aubergineplakken gaan ook goed samen met wat tomatensaus, waardoor ze een uitstekend bijgerecht zijn voor elke maaltijd!
  • Paprika’s smaken fantastisch als ze worden ingesmeerd met olijfolie en rijkelijk worden gekruid met zout en peper voordat ze worden gegrild tot ze knapperig zijn.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo