Kan je mosselen klaarmaken in een airfryer?

Mosselen in de airfryer klaarmaken

Mosselen zijn een populair gerecht in Nederland en België en worden vaak geassocieerd met zomerse dagen en strandvakanties. Maar wist je dat je mosselen het hele jaar door kunt eten en dat je ze op veel verschillende manieren kunt bereiden? Een van de nieuwste manieren om mosselen te maken is in een airfryer. Deze handige keukenhulpjes zijn de laatste jaren erg populair geworden en worden vaak gebruikt voor het maken van snacks en frietjes. Maar je kan er ook perfect mosselen mee klaarmaken! Hieronder leg ik je even uit hoe je dat kan doen.

Ingredienten

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt. Om mosselen te bereiden in een airfryer heb je het volgende nodig:

 • 1 kilogram mosselen
 • 1 teentje knoflook
 • 1 sjalotje
 • 1/2 rode peper
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Eventueel wat zout en peper
 • Airfryer

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor het bereiden van mosselen in een airfryer. Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste mosselen. Kies bij voorkeur voor verse mosselen die nog leven en controleer of er geen openstaande of beschadigde exemplaren tussen zitten. Vervolgens dien je de mosselen goed schoon te maken, door ze af te spoelen onder de koude kraan en eventuele baarden te verwijderen.

Ook is het belangrijk om de knoflook en sjalot fijn te snijden en de rode peper in kleine stukjes te hakken. Zorg er daarnaast voor dat de airfryer is voorverwarmd op de juiste temperatuur voordat je de mosselen toevoegt. Een goede voorbereiding zorgt voor een lekker en geslaagd gerecht, dus neem hier voldoende tijd voor en geniet van de heerlijke smaak van mosselen uit de airfryer.

Stap 2: Mosselen bereiden in de airfryer

Het bereiden van mosselen in een airfryer is niet alleen snel en gemakkelijk, maar het resultaat is ook nog eens erg smaakvol. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je de mosselen klaarmaakt in de airfryer:

 • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Dit is een belangrijke eerste stap, omdat de mosselen anders niet goed kunnen garen.
 • Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Door deze ingrediënten toe te voegen, geef je de mosselen extra smaak en een lekkere pittigheid.
 • Voeg vervolgens de olijfolie, knoflook, sjalot en rode peper toe aan de mosselen en meng dit goed door elkaar. Voeg eventueel ook wat zout en peper toe. Op deze manier krijgen de mosselen extra smaak en worden ze nog lekkerder.
 • Doe de mosselen in de airfryer mand en zet deze voor 8 tot 10 minuten op 200°C. Schud de mand halverwege even om, zodat de mosselen gelijkmatig kunnen garen.
 • Na 8 tot 10 minuten zijn je mosselen klaar! Haal de mand uit de airfryer en serveer de mosselen direct. Het is belangrijk om de mosselen direct te serveren, omdat ze anders af kunnen koelen en minder lekker worden.

Let er wel op dat je de airfryer mand niet te vol doet. De mosselen hebben ruimte nodig om goed te kunnen garen. Een te volle mand kan ervoor zorgen dat de mosselen minder goed gaar worden.

Tips en tricks

Met de juiste voorbereiding en bereidingswijze is het maken van mosselen in een airfryer een fluitje van een cent. Om het meeste uit je gerecht te halen, hebben we nog wat extra tips en tricks voor je op een rijtje gezet:

 • Voeg witte wijn of bier toe aan de mosselen voordat je ze in de airfryer doet. Dit geeft de mosselen extra smaak en zorgt voor een lekkere saus. Je kunt bijvoorbeeld een scheutje witte wijn of bier in de mosselen gieten voordat je ze in de airfryer doet. Dit geeft de mosselen extra smaak en zorgt voor een lekkere saus.
 • Serveer de mosselen met wat stokbrood en zelfgemaakte knoflooksaus voor een complete maaltijd. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezellig. Mosselen zijn een echte delicatesse en worden vaak gegeten in groepen. Serveer de mosselen met wat stokbrood en zelfgemaakte knoflooksaus voor een complete maaltijd en een gezellige avond.
 • Het kan zijn dat de mosselen niet allemaal open zijn gegaan. Gooi deze mosselen weg, want deze zijn niet goed. Mosselen die niet open zijn gegaan zijn vaak niet goed en kunnen je maagklachten geven. Gooi deze mosselen daarom weg en eet alleen de mosselen die wel open zijn gegaan.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo