Kun je bevroren vlees in de airfryer doen?

Eén van de beste dingen van airfryers is dat ze snel en gemakkelijk voedsel kunnen bereiden. Maar wat als je geen tijd hebt om je vlees te ontdooien voor het koken? Kun je ook bevroren vlees in een airfryer doen?

Het antwoord is absoluut ja! Je kunt perfect bevroren vlees bereiden in een airfryer. In feite is het bereiden van bevroren vlees in een airfryer een van de snelste en gemakkelijkste manieren om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het bereiden van bevroren vlees in een airfryer, inclusief hoe je het moet doen en welke soorten vlees het beste werken.

Hoe bereid je bevroren vlees in de airfryer?

Bevroren vlees bereiden in een airfryer is zeer eenvoudig! Leg het bevroren vlees gewoon in het mandje van de airfryer en bak het gedurende korte tijd op hoge temperatuur. De exacte bereidingstijd hangt af van het type en de dikte van het vlees, maar heeft een iets langere bereidingstijd nodig dan ontdooid vlees.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het bereiden van bevroren vlees in de friteuse

  • Voor kipfilet, kook 10 minuten op 200 graden
  • Voor gemalen rundvlees, kook 8 minuten op 200 graden
  • Voor varkenskarbonades, kook 12 minuten op 200 graden
  • Voor biefstuk, kook 8 minuten op 200 graden
  • Visfilets 6 minuten op 200 graden
  • Garnalen 6 minuten op 200 graden

Controleer tijdens het koken regelmatig of het eten niet te gaar wordt of aan het mandje blijft plakken.

Vleessoorten die het beste werken in een air fryer

Bijna elk soort vlees kan in een airfryer worden bereid met een geslaagd eindresultaat. Sommige vleessoorten werken echter beter dan andere. In het algemeen werken magere stukken vlees het beste, omdat ze minder snel uitdrogen of taai worden bij een hoge temperatuur. Kipfilet zonder bot en zonder vel, mager gemalen rundvlees, varkenskoteletten en biefstuk zijn allemaal uitstekende keuzes om te frituren. Visfilets en garnalen werken ook goed omdat ze snel gaar zijn en minder snel uitdrogen

Conclusie

Het koken van bevroren vlees in de airfryer is een snelle en gemakkelijke manier om snel een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen! Leg het bevroren vlees gewoon in het mandje van de airfryer en bak het gedurende korte tijd op een hoge temperatuur. Controleer uw eten regelmatig tijdens het bakken, zodat het niet te gaar wordt of aan het mandje blijft plakken. Bijna elk soort vlees kan in de friteuse worden bereid, maar sommige soorten zijn beter dan andere. Kipfilet zonder been, mager gehakt, varkenskoteletten, biefstuk, visfilets en garnalen zijn allemaal uitstekende keuzes om te frituren!

Jan

Jan

1 Reactie
  1. Biefstuk, bevroren 250 gram komt rare uit de ninja af400eu airfryer na 12 minuten op 200grC en halverwege omkeren…. wat een belevenis. Marjo

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo