Kun je echt een quiche bakken in een Airfryer?

Misschien heb je op internet recepten voor zien voorbijkomen waarin ze zowaar een quiche bakken in de airfryer, en vraag je je af of het echt mogelijk is om een quiche te maken in een airfryer. Het antwoord is écht volmondig ja en het is nog verdomd lekker ook! Maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je probeert een quiche te bakken in je airfryer.

Waar moet je op letten?

Ten eerste moet je de juiste maat pan kiezen. Een quichepan met een diameter van 20cm past perfect in de meeste airfryers. Als je geen quichepan hebt, kun je een gewone taartpan gebruiken, maar het resultaat is dan misschien minder mooi. Ten tweede moet je je airfryer voorverwarmen volgens de instructies van de fabrikant. Deze stap is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat uw quiche gelijkmatig gaart.

Ten derde kun je voor de vulling alles gebruiken wat je maar lekker vindt. Enkele populaire vullingen voor quiches zijn ham en kaas, spek en cheddar, en spinazie en feta. Zorg er wel voor dat je het vlees dat je in de vulling gebruikt van tevoren kookt, zodat het volledig gaar is als de quiche klaar is.

Als je je quiche in de airfryer bereidt, kan je best regelmatig controleren of hij niet te gaar is. De meeste airfryers hebben hete plekken, dus door de quiche halverwege te draaien, wordt hij gelijkmatig gaar. Als de quiche klaar is, moet hij goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Receptideetje

Quiche kan in de oven worden gebakken, maar dus ook perfect in de airfryer. De perfecte quiche voor de airfryer is een quiche met spek en kaas. Hier zijn de stappen om het te maken:

1. Verwarm uw airfryer voor op 180 graden

2. Meng in een mengkom 2 kopjes geraspte cheddarkaas, 6-8 plakjes spek en 3/4 kop bloem.

3. Meng tot alles goed gecombineerd is.

4. Verdeel het mengsel in een taartschaal die is bespoten met bakspray.

5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde airfryer, of tot de quiche goudbruin en krokant is aan de bovenkant.

6. Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen. Geniet ervan!

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo