Mag je bakpapier gebruiken in je airfryer?

Mag je bakpapier gebruiken in je airfryer

Bakpapier is een soort papier dat gewoonlijk wordt gebruikt bij het bakken. Het wordt gemaakt van cellulose, een soort plantaardige vezel. Bakpapier helpt voorkomen dat voedsel aan oppervlakken blijft kleven, en het kan ook worden gebruikt om bakpannen te bekleden.

Airfryers zijn keukenapparaten dat voedsel bakt door er hete lucht omheen te laten circuleren. Sommige mensen bekleden de bodem van hun airfryers met bakpapier om vastplakken te voorkomen en het schoonmaken te vergemakkelijken. Het wordt echter niet aangeraden om te doen.

Het gebruik van bakpapier kan voor matige bakprestaties zorgen wanneer het bakpapier de heteluchtstroom van de airfryer weet te blokkeren. Een airfryer werkt alleen naar behoren wanneer de hete lucht goed kan circuleren in de pan en het frituurmandje.

Daarnaast bestaat ook steeds het gevaar dat het bakpapier in brand vliegt als het papier tussen het verwarmingselement komt te zitten. Dit kan voorvallen wanneer het bakpapier iets te groot is en kan “wapperen”. Best niet aan te raden dus!

Toch bakpapier gebruiken?

Indien je toch gebruik wil maken van bakpapier om het schoonmaken nadien te vergemakkelijken, willen we je toch nog even deze nuttige tips meegeven.

  • Gebruik bakpapier om enkel de bodem van een bakvorm te bekleden. Zorg ervoor dat het papier niet over de rand van het frituurmandje uitsteekt.
  • Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond het eten is om voldoende ventilatie mogelijk te maken.
  • Bedek de frituurmand slechts beperkt met bakpapier, anders belemmer je de luchtcirculatie.
  • Zet je airfryer nooit aan met enkel bakpapier erin: leg er altijd eerst voedingswaren op. Anders kan het papier in brand vliegen.

Jan

Jan

1 Reactie
  1. Is stukje goed passend grillmat onder producten in mand beter dan bakpapier

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo