Zijn de onderdelen van je Airfryer versleten?

Als je een aantal jaren intensief gebruik gemaakt hebt van jouw Airfryer, kan het zijn dat er hier en daar wat slijtage ontstaat. Ga maar na. Stel, je gebruikt je trouwe keukenvriend ongeveer  vier keer per week. Dit betekent vier keer per week schoonmaken, vier keer per week verhitten, vier keer per week de stekker in het stopcontact, vier keer per week openen en sluiten. Na een jaar heb je jouw fryer minimaal 200 keer gebruikt. Het zou uitzonderlijk zijn als dat geen sporen achter zou laten.

Veel mensen raken na een periode van intensief samenwerken een beetje gehecht aan hun apparatuur. Al die lekkere dingen die je in je fryer hebt bereidt. Je weet precies wat je aan elkaar hebt. En als je Airfryer het opeens af en toe moeilijk krijgt, lijkt het hartverscheurend om hem achteloos in te ruilen voor een nieuwere versie.  Gelukkig is dit niet altijd direct nodig. Het is altijd mogelijk om onderdelen van je Airfryer te kopen. Je kan ze zelf vervangen, of dit laten doen. Op deze manier is het mogelijk om nog veel langer plezier te hebben van je fryer.

Hoe vind je de juiste onderdelen?

onderdelen

Is het inmiddels zover en wil je een onderdeel vervangen? Elk merk heeft verschillende modellen met een eigen code op de markt gebracht. Meestal zit op de onderkant van je apparaat een sticker met gegevens. Het ziet er een beetje uit als het waslabeltje in je kleding. Er staan verschillende nummers op. Het type model wordt aangegeven met een code van twee hoofdletters en daarna een aantal getallen. Met deze code kan je de onderdelen die geschikt zijn voor jouw Airfryer vinden. Bij twijfel kan je het beste contact opnemen met de winkel waar je jouw apparaat hebt gekocht. Het maakt niet uit of dit een gewone winkel of een internetshop is. De medewerkers van de klantenservice denken met je mee. Samen kom je sneller tot een oplossing. Bij het bedrijf zelf weten ze heel goed wat er allemaal kan gebeuren met je Airfryer, je bent meestal niet de eerste die ergens tegenaan loopt. Vaak hebben ze al een aantal eenvoudige oplossingen voor je op een rijtje staan.

Airfryer accessoires aanvullen of vervangen
Het kan ook zijn dat de accessoires van je Airfryer niet meer spik en span zijn. Over het algemeen is dit iets gemakkelijker zoeken op internet. Is het mandje van de fryer versleten, let er goed op dat het nieuwe mandje dat je aanschaft het juiste formaat en modelnummer heeft. Een Airfryer die er precies hetzelfde uitziet als die van jou, kan toch een vernieuwde variant zijn. Dit betekent dat er kleine veranderingen zijn aangebracht, waardoor het mandje net niet past.

Meer accessoires, meer mogelijkheden
Om de mogelijkheden van je Airfryer uit te breiden zijn er tal van accessoires op de markt gebracht. Meestal kopen beginnelingen alleen een fryer en gaan daar mee aan de slag. Eerst maar eens alle mogelijkheden van het apparaat ontdekken. Vaak komt er een moment dat er verder gekeken wordt. De bakfanaat besluit dat hij het level van bakken wil upgraden, zodat de oven misschien wel de deur uit kan. Een bakplaat is geen overbodige luxe in zo’n geval. Met meer gemak kan je los gaan en smakelijke quiches, taarten, muffins, cakes en wat al niet meer.

De accessoires van je fryer kunnen natuurlijk ook verslijten. Ook hier geldt dat er goed gelet moet worden op formaat en modelnummer. Is het niet mogelijk om bijvoorbeeld jouw bakplaat te vervangen, kijk naar andere mogelijkheden.

Willie Wortel spelen
Er zijn mensen met echte Willie Wortel eigenschappen. Zij zijn op zoek  gegaan naar accessoires die niet officieel voor de fryer zijn, maar er gemakkelijk voor gebruikt kunnen worden. Het is wel belangrijk dat je in zo’n geval goed onderzoekt van welk materiaal je accessoire gemaakt moet zijn en welke temperaturen hij aan kan.

Officieel is het natuurlijk niet aan te raden om op deze manier te experimenteren, maar er zijn tal van mensen die dit met succes hebben gedaan. Kijk wel altijd eerst even of jouw accessoire te vervangen is met een officiëel product voor de fryer.

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo