Ontelbaar veel mogelijkheden met de lucht friteuse

Over het algemeen worden airfryers gebruikt om op vrijdagavond en soms zaterdagnacht friet, kroketten, frikandellen en bitterballen in klaar te maken. Eigenlijk is dat erg zonde. Er is namelijk heel veel meer mogelijk met de airfryer. Je kunt er ook allerlei andere dingen in klaarmaken. Veel recepten die je in de oven doet, kunnen ook in de lucht friteuse. Dat is niet alleen beter voor je rekening omdat het minder stroom kost, het gaat ook nog eens veel sneller. Je hoeft dus minder lang te wachten voor je kunt gaan eten of voordat je cake klaar is. Ja, het is echt waar, je kunt ook je gewone avondeten en je cake en koekjes bakken. Daarom  is het verstandig om airfryer’s te vergelijken.

 

Recepten voor elke dag

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kun je ook veel uitproberen. In principe kan alles wat je in de oven klaar zou maken, ook in de airfryer. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kippenpoten en geroosterde aardappeltjes met kruiden. Dit zijn dingen die je heel gemakkelijk in de airfryer klaar kunt maken. Ook gaat het sneller dan in de oven, wat een groot bijkomend voordeel is. Je kunt ook bijvoorbeeld groentes roosteren in de airfryer, bijvoorbeeld paprika. Als je deze drie dingen combineert, heb je al een volledige avondmaaltijd. Dat kan dus ook gewoon met de airfryer. In principe kun je dus elke dag met de airfryer koken. Het voordeel daarvan is dat het heel veel afwas scheelt; je hebt geen pannen en schalen meer nodig.

Ook zoetigheid

Naast de hartige etenswaren die je in de fryer kunt bereiden, kun je ook prima zoetigheid klaarmaken. Het is immers een heteluchtoven, wat betekent dat je er prima cake en koekjes in kunt bakken. Je hoeft daarvoor geen speciale airfryer te hebben, elke airfryer is hiervoor geschikt. Ook kun je gewoon de bakvormen gebruiken die je normaal gesproken ook gebruikt als je in de oven cake gaat bakken. Dat maakt dat het heel gemakkelijk is om in de airfryer te bakken. Wat ook handig is, is dat het veel sneller gaat dan wanneer je het in de oven zou bakken. Dat komt doordat het een kleine, afgesloten ruimte is, waarin de warmte veel beter vastgehouden kan worden.

Meer recepten

Er zijn uiteraard nog veel meer airfryer recepten te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld ook quiches klaarmaken in de airfryer. Of wat dacht je van geroosterde amandelen? Doordat je ze zelf kunt zouten en kruiden, is het veel gezonder dan wanneer je het gewoon in een zakje in de supermarkt koopt. Dat geldt eigenlijk voor alles, maar vaak kost het veel werk en moeite om hetzelfde resultaat te bereiken. Bij een airfryer is dat niet het geval, het is zo gedaan. Doordat je zelf kunt kiezen wat je precies in je eten doet, is het bovendien helemaal naar je eigen smaak. Dat is natuurlijk het beste van alles. Ook als je alleen friet erin klaarmaakt, kun je een beetje experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld knoflook toevoegen, of zelfs paprikapoeder. Dat kan niet als je de frituur gebruikt.

 

wat je kunt maken met een hete lucht frituur

Voor één persoon

Airfryer recepten zijn meestal geen gigantische hoeveelheden. Dat komt natuurlijk doordat er altijd een beperking is van de ruimte. Omdat het apparaat wel effectief moet blijven, kunnen ze ook niet een gigantische airfryer maken, want dan gaat het doel een beetje verloren. Bovendien heeft bijna niemand daar ruimte voor in de keuken. Dat maakt wel dat airfryer recepten zeer geschikt zijn om te maken voor één of twee personen. Als je bijvoorbeeld zin hebt in taart maar geen hele taart wilt bakken omdat je die niet op krijgt, kun je in de airfryer simpelweg een kleine taart voor twee personen bakken. Dat is nog sneller klaar dan wanneer je het in de oven zou bakken, en bovendien hoef je geen taart weg te gooien, omdat je het sowieso wel op krijgt. Vergelijk hetelucht frituurpannen hier.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply