Airfryer patat: welke is het meest geschikt?

We houden bijna allemaal wel van een portie patat op z’n tijd. Ook als we die thuis bakken willen we de kwaliteitsfriet zoals we die vinden in veel snackbars. Zo’n heerlijk krokante buitenkant met goede aardappel aan de binnenkant. Met het gebruik van een Airfryer zorg je er zelfs nog voor dat dit iets gezonder wordt, je gebruikt namelijk geen toegevoegde oliën en vetten. Er zijn veel zakken friet te krijgen in de supermarkt maar niet allemaal zorgen ze voor die echt lekkere patat die jij thuis wilt bakken en eten. Hier is een lijstje met airfryer patat welke het best in combinatie met de Airfryer gaan.

patat

Ovenfriet zorgt voor beste resultaat
Je kunt in de supermarkt altijd kiezen tussen producten voor je frituurpan en ook voor producten die ontworpen zijn om gebakken te worden in de oven. Een oven lijkt qua bakwijze nog het meest op de werking van een Airfryer, het is dus aan te raden om voor de Airfryer altijd te kiezen voor het gebruik van ovenfrietjes. Op deze manier weet je zeker dat je lekkere krokante friet kunt verwachten. Wanneer je kiest voor patat uit de diepvries weet je niet zeker of je het gewenste resultaat zult behalen. Dat is toch jammer van je frietervaring.

Dikke of dunne frietekes
Ja, als we het hebben over de dikke frieten dan denken we uiteraard aan de vlaamse frietekes. Die hele dikke aardappelpartjes met toch een klein krokant buitenkantje, heerlijk. Daartegenover staan de Franse frietjes, die zijn juist beroemd om hun dunne knapperigheid. Wanneer je de Airfryer gebruikt, is de dunne versie dan ook sneller klaar. Hoe dikker het product, hoe langer het duurt voor het klaar is. Houd dit in gedachten wanneer je niet of juist wel veel tijd hebt.

Heerlijke merken voor Airfryer friet
De soorten friet zijn dus erg belangrijk bij het bakken van patat in de Airfryer. Maar dan houd je natuurlijk nog steeds veel opties over. Omdat je waarschijnlijk geen zin hebt om zelf alle soorten te gaan proberen hebben wij dat voor je gedaan. Doe er je voordeel mee, hoewel smaken natuurlijk nog steeds heel verschillend zijn.

Waar haal ik de lekkerste patat?
Zo heb je van het merk Aviko een zak patat welke helemaal is aangepast aan het bakwerk in een Airfryer. Ze worden dus zo knapperig als jij ze wilt hebben en dat duurt bij elkaar helemaal niet lang. Een goede combinatie van factoren dus. Wanneer je een iets goedkopere versie wilt proberen ben je bij de LIddl aan het goede adres. De Ovenfriet is hier van een soort die als Franse frietjes binnen korte tijd op je bord liggen. Als je iets meer tijd hebt dan is ook de verse friet een aanrader. Deze is te koop in elke supermarkt en geeft je een heerlijke portie friet. In de Airfryer duurt dit wel langer dan bij de andere opties.

Meer op : http://www.ohmyfoodness.nl/omf-recenseert/de-grote-airfryer-friettest