De Philips Nutriu-app: wat kan je er zoal mee?

Als je een airfryer van Philips wilt kopen, heb je vast al eens ‘NutriU-app’ zien staan. Maar wat kun je er precies mee en is deze app ook een meerwaarde voor jou? Je komt het hier te weten!

Wat is de NutriU-app?

De NutriU-app van Philips kun je zien als een kookboek dat in je broekzak past. De app staat vol met heerlijke recepten die je met een airfryer kunt bereiden. Deze recepten zijn zowel van Philips zelf als van de community. Er zijn nu meer dan 500 gerechten en er komen er regelmatig bij, waardoor je er altijd inspiratie kunt opdoen voor je volgende maaltijd. De recepten op de NutriU app zijn ook allemaal gezond én eenvoudig te bereiden. Bij ieder recept vind je deze info:

  • een korte beschrijving
  • info over allergieën
  • aantal favorieten
  • ingredienten lijst
  • voedingswaarde
  • aantal porties
  • bereidtijd
  • aantal keer bekeken
  • reacties
  • foto’s en video’s

Dankzij deze info is het eenvoudig om een gerecht te vinden dat goed bij je past. Als je een allergie hebt, kun je meteen zien of je dit gerecht mag eten of niet en hoef je niet alle ingredienten af te gaan. Heb je niet veel tijd? Dan kun je een gerecht kiezen met een korte bereidingstijd. Het aantal favorieten helpt je dan weer bepalen of het gerecht ook écht de moeite waard is.

Hoe werkt de Philips NutriU-app?

Als je wilt gebruikmaken van de Philips NutriU-app, moet je deze natuurlijk eerst downloaden. Daarna dien je een account aan te maken en toe te voegen welke Philips airfryer je hebt. Je krijgt dan de mogelijkheid om een Philips blender toe te voegen als je deze hebt.

Zodra je een account hebt, kun je recepten zoeken aan de hand van een categorie. Maar je kunt ook kijken naar de recepten van personen die je volgt of de voorgestelde recepten doornemen. Er is ook een zoekfunctie, maar deze staat niet op de beginpagina.

Interessante features

De NutriU-app is een digitaal receptenboek met heel veel interessante features. Hieronder een overzicht van wat je allemaal kunt met de app!

Mogelijkheid om ingrediënten aan je boodschappenlijstje toe te voegen

Als je een interessant recept op de Philips NutriU-app ontdekt, hoef je de ingrediënten niet op te schrijven. Je hebt namelijk de optie om deze direct in je boodschappenlijstje te plaatsen. Dit lijstje kun je dan meteen meenemen naar de winkel. Het kan maar zo eenvoudig zijn!

Favoriete recepten opslaan

Recepten die je in de toekomst wilt uitproberen of nogmaals wilt maken, kun je opslaan in je favorieten. Zo hoef je ze niet telkens opnieuw te zoeken of op te schrijven. Aan de hand van je favorieten maak je een persoonlijk receptenboek waar je altijd op kunt terugvallen.

Recepten ontdekken van mensen die je volgt

Je hebt ook de mogelijkheid om mensen te volgen die regelmatig recepten erop plaatsen die je interessant vindt. Dat is handig, want de kans is groot dat je de andere recepten van deze mensen ook goed vindt.

Airfryer bedienen

Een hele leuke feature van de Philips NutriU-app: je kunt er je Philips Airfryer mee bedienen. Lekker in je luie zitbank blijven zitten terwijl je een gerechtje bereidt? Dat kan dus! Je kunt via Alexa de airfryer zelfs met je stem bedienen. Het is wel belangrijk dat je een goede internetconnectie hebt.

Hoe het werkt? Je kiest een gerechtje uit dat je wilt bereiden en stuurt dit naar de airfryer. Op het scherm krijg je insctructie die je moet opvolgen. Daarna kun je op je smartphone of tablet het bereidingsproces in de gaten houden en de airfryer bedienen. Wanneer het gerecht klaar is, krijg je een melding.

Zelf recepten maaken

Kun je zelf goed koken en heb je een aantal recepten die je met anderen wilt delen? Dan kun je daarvoor ook de NutriU-app gebruiken. Het aanmaken van recepten is niet zo moeilijk. En het fijne is dat mensen je kunnen volgen en je recept in hun favorieten kunnen plaatsen. Zo ontdek je hoe populair je gerechtjes zijn!

Voor wie is de app geschikt?

De Philips NutriU-app is in principe een leuke app voor iedereen die een airfryer heeft. Deze hoeft niet van Philips te zijn om de app te kunnen gebruiken. Het is echter wel aangeraden om de NutriU-app te gebruiken met een Philips airfryer, omdat de baktijd en hoeveel anders wellicht moet aangepast worden. De resultaten zullen dus anders zijn en de kans op het mislukken van een gerecht is groter. Bovendien kun je je toestel dan niet vanaf een afstand bedienen.

Philips NutriU-app: onze mening

De Philips NutriU-app heeft een beoordeling van 4.7 op 5 sterren. Een uitstekende score die de app niet zomaar verkregen heeft. De app is handig voor iedereen. Want hoe vaak gebeurt het dat je geen inspiratie hebt om te koken? Als je niet weet wat koken, grijp je al snel terug naar een gerecht dat je al meerdere malen hebt gegeten die week. De NutriU-app biedt je meer variatie. Dat is niet alleen fijner, maar ook gezonder.

Ook het feit dat je je airfryer op afstand kunt bedienen, maakt de app interessant. Een nadeel is dat de zoekfunctie niet op de beginpagina staat. Zoeken naar een recept is dus even wennen. Maar zodra je het gewoon bent, wordt dit ongetwijfeld je favoriete airfryer app!

Waar kan je de Philips NutriU-app downloaden?

Download in Apple Store  |  Download via Google Play

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo