Review: Inventum GF400HL airfryer

Overweeg je om de Inventum GF400HL airfryer te kopen? Dan is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Lees daarom ons uitgebreid Inventum GF400HL airfryer review. De Inventum GF400HL hetelucht friteuse is een van de populairste airfryers in zijn prijscategorie. Die populariteit heeft het te danken aan een aantal zaken. Zo is het volgens gebruikers makkelijk te bedienen, heeft het een uitstekend bakresultaat en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hieronder treden we meer in in detail over hoe goed het toestel scoort op de verschillende vlakken. Zo kom je te weten of de Inventum GF400HL airfryer iets voor jou is!

Met deze Inventum GF400HL heteluchtfriteuse gebruik je niet langer olie. Je frituurt niet met vet, maar door middel van het heteluchtsysteem. Hierdoor is je maaltijd een stuk minder vet. Naast frituren is de Inventum GF400HL heteluchtfriteuse ook geschikt voor grillen, roosteren en bakken. De...
Toon prijs

Prijs

De Inventum GF400HL airfryer is verkrijgbaar voor ongeveer 70 euro. Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van waar je het koopt, maar het zal niet zo sterk verschillen. Het toestel is dus erg budgetvriendelijk. Maar hoe scoort het op vlak van prijs tegenover andere airfryers? Er zijn Inventum airfryers die nog iets goedkoper zijn, maar deze zijn kleiner en/of komen niet met extra accessoires.

Hetzelfde geldt voor de hetelucht friteuses van een ander merk. Ook zijn de goedkopere toestellen van minder bekende merken meestal van lagere kwaliteit. De Inventum GF400HL airfryer is op vlak van prijs dus een echte topper!

Gebruiksvriendelijkheid

Dit toestel behaalt zijn hoogste score op vlak van gebruiksgemak. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. De airfryer is namelijk voorzien van twee handige draaiknoppen. Met één knop stel je de gewenste temperatuur in en met de andere de baktijd. Een simpel systeem dat heel wat voordelen heeft tegenover een touchscreen!

Met een touchscreen kan je de temperatuur wel preciezer instellen, maar vaak zijn de knopjes erg klein, wat tot frustratie kan leiden. Vele mensen verkiezen om die reden nog steeds draaiknoppen. Het toestel heeft daarnaast geen voorgeprogrammeerde standen. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn, want wanneer er te veel knopjes zijn, zorgt dit voor verwarring. Het bedieningssysteem van de Inventum GF400HL airfryer is dus simpel en aangenaam in gebruik!

Capaciteit

De Inventum GF400HL airfryer heeft een inhoud van 4 liter en dus een bakcapaciteit van ongeveer een kilo. Dat is voldoende voor middelgrote gezinnen. De exacte benodigde capaciteit is uiteraard afhankelijk van gezin tot gezin. Maar je kan toch stellen dat het groot genoeg is voor 3 tot 4 personen.

Er zijn toestellen waar je nog meer voeding in kan bereiden, maar vraag jezelf af of een groter toestel wel echt nodig is. Indien je een te grote airfryer gebruikt, verbruik je namelijk onnodig elektriciteit. Bovendien zijn de nog grotere toestellen doorgaans duurder.

Kwaliteit

Ook kwaliteit is een van de punten waarop de Inventum GF400HL airfryer het best scoort. Volgens gebruikers is het toestel dus ontzettend duurzaam. De behuizing is gemaakt uit kunststof, maar toch erg stevig. Inventum is dan ook een kwalitatief merk.

Reiniging

Niet elke airfryer heeft vaatwasmachinebestendige onderdelen, maar dat is bij de Inventum GF400HL airfryer wel het geval. Het gaat dan over de pan en de frituurmand met anti-aanbaklaag. Dat is een groot voordeel, want zo hoef je dit zelf niet meer uit te wassen.

Vermogen

Met een vermogen van 1500 Watt werkt de Inventum GF400HL airfryer krachtiger dan de meeste airfryers. Dat is een groot voordeel, omdat je toestel sneller opwarmt, waardoor je vlugger kan eten. Er zijn enkele toestellen in deze prijscategorie met een gelijkaardig vermogen, maar vaak ligt het vermogen lager, rond ongeveer 1000 Watt.

Formaat

De Inventum GF400HL airfryer heeft een leuk design. Het ziet er ook specialer uit dan heel wat andere airfryers. Het nadeel is dat hij hierdoor redelijk veel plaatst inneemt en je hem ook moeilijker opbergt. Het is zeker niet het meest grote model, maar er zijn toch airfryers die iets compacter zijn. Uiteraard is dit voor jou geen minpunt als je toch plaats genoeg hebt.

Extra’s

Bij deze heteluchtfriteuse krijg je een grillrekje en 4 spiezen gratis. Het helpt je bepaalde soorten voeding eenvoudiger te bereiden.

  • Handig om te bedienen
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Eenvoudig om te reinigen
  • Trendy model
  • Niet zo compact

 

Conclusie

De Inventum GF400HL heteluchtfriteuse is een gebruiksvriendelijke heteluchtfriteuse met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel heeft een uitstekend bakresultaat, waardoor je altijd genieten van perfect klaargemaakt voedsel met een knapperig laagje. Door de grote bakcapaciteit maak je ook zonder probleem voedsel klaar voor het hele gezin.

De airfryer heeft daarnaast een trendy uiterlijk, maar is niet het meest compact toestel. Toch is het op alle andere vlakken een echte uitblinker. De onderdelen reinig je eenvoudig in je vaatwasmachine en je krijgt er enkele handige accessoires bijgeleverd. Kortom, het is een handige hetelucht friteuse die niet uit je keuken mag ontbreken!

Met deze Inventum GF400HL heteluchtfriteuse gebruik je niet langer olie. Je frituurt niet met vet, maar door middel van het heteluchtsysteem. Hierdoor is je maaltijd een stuk minder vet. Naast frituren is de Inventum GF400HL heteluchtfriteuse ook geschikt voor grillen, roosteren en bakken. De...
Toon prijs

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo