Airfryer reviews

reviews

Beste keuze
Philips
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
Fritel
Toon prijs

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en ga je een Airfryer kopen? Of twijfel je nog over het nut van deze multifunctionele keuken vriend? Vrijwel elke aanbieder op internet heeft een sectie op zijn website waar nuttige en minder nuttige reviews te vinden zijn. Geschreven door mensen die de Airfryer inmiddels in gebruik hebben. Op deze manier kunnen we elkaar behoeden voor miskopen. Heb je al een Airfryer en bevalt het gebruik je wel of niet. Aarzel niet om je ervaringen op internet te delen. Een database van ervaringen kan een ander weer helpen om de voor hem of haar perfecte Airfryer te vinden.

Het internet is één grote vrijplaats van informatie en desinformatie. Iedereen kan posten wat hij wil. Scroll je door de reviews van de door jou gekozen Airfryer en twijfel je aan de echtheid er van? Er wordt wel eens gezegd dat de positieve reviews komen van mensen die zelf verdienen aan de verkoop van een product. Of aan de verkoop van de onderdelen. Nu vind ik dit wel heel negatief gedacht. Heel af en toe kom je een site tegen die de negatieve beoordelingen helemaal onderaan zetten. Dit is uiteraard geen probleem als er 5, of 10 reviews zijn, maar zodra het er meer dan 20 zijn… Wie leest zoveel reviews? De meeste mensen haken af na een A4tje. Ga eens op zoek naar real life verslagen. Kijk in je directe omgeving of er mensen zijn met een Airfryer. Vraag wat zij ervan vinden. Zijn ze tevreden of niet? Meestal kan je dan een eerlijk antwoord verwachten.

Vaak genoemde review voordelen

beoordelingDe reviews die online te vinden zijn geven meestal een goed beeld van de voor- en nadelen die te vinden zijn over de Airfryer. Veel mensen zijn blij dat de fryer gezonder eten maakt. Om frietjes of bitterballen te bereiden is veel minder olie nodig dan in een frituurpan. Daarnaast wordt vaak enthousiast vermeld dat er zoveel verschillende gerechten klaargemaakt kunnen worden in een Airfryer. De meest exotische varianten op de standaard Hollandse pot komen voorbij. Gebakken aardappels worden aardappelgratiné en groenten kunnen in de Airfryer gegrilld worden. Het apparaat is ideaal voor mensen die snel geïrriteerd raken wanneer ze een handleiding moeten lezen. De Airfryer is zo eenvoudig in gebruik, dat je slechts een korte aandachts- spanning nodig hebt om dit te doorgronden.

Doordat de fryer zoveel verschillende functies heeft, kan je de frituurpan, de oven en de grill de deur uitzetten. Je zou er ontzettend veel ruimte mee kunnen besparen. En het laatste voordeel dat vaak in de Airfryer reviews wordt genoemd is dat het veiliger in gebruik is. Geen gloeiend hete olie in de keuken, met brand en verbrandingsgevaren. De Airfryer koelt snel af en is goed afgesloten.

Vaak genoemde nadelen van de Airfryer
De onderdelen van de Airfryer zijn aan de prijs. Het ligt natuurlijk geheel aan de inhoud van je portemonnee, maar het zijn over het algemeen geen koopjes. Een Airfryer grillpan kost al gauw tussen de 60 en 200 Euro. Dit betekent dat je na de aanschaf van het apparaat nog niet direct kan gaan beginnen als je grillaspiraties hebt.

De ruimte in een Airfryer is beperkt. Je kan niet evenveel eten in een fryer bereiden als in een standaard oven. Ook over de XXLversie  zijn de meningen qua ruimte verdeeld. Het heeft waarschijnlijk vooral te maken met je eetgewoonten. De één eet nou eenmaal meer dan de ander.

Hoewel de ene persoon blij is omdat er geen frituurlucht in huis hangt, is de andere persoon weer ontevreden, omdat er wel een andere geur van de fryer af komt. En soms is er ook rookvorming. Het geluid dat het apparaat maakt is voor sommige mensen een groot nadeel. Niet alle fryers maken zoveel geluid. Wanneer je gevoelige oren hebt is het aan te raden om goed research te doen naar het aantal decibel dat geproduceerd wordt. Een laatste nadeel dat genoemd wordt in de reviews is het schoonmaken. Doordat het warmtespiraal vast zit, moeten er een aantal toeren uitgehaald worden om ook dit onderdeel schoon te maken. Om dit deel minder snel vies te laten worden kan je een deksel gebruiken. Maar die moet je wel speciaal kopen.

Reviews van vrienden en familie
Het beste review dat je kan krijgen is van vrienden en familie. Mensen die je kent.  Je weet hoe ze denken en of ze een hang hebben naar het positieve of het negatieve. De Airfryer is een heel handig apparaat waar veel mensen blij mee zijn.  Of hij bij jou past, zal je zelf moeten bepalen.