Rollade in de airfryer: zo maak je het perfect klaar!

Rollade in de airfryer

Ben jij een liefhebber van rollade en heb je een airfryer in huis? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want wist je dat je de perfecte rollade in de airfryer kunt bereiden? In deze blog ga ik je precies uitleggen hoe je dit doet. Van het kiezen van het juiste vlees tot aan de bereidingstijd en variaties op de klassieke rollade.

Welk vlees is het beste voor rollade in de airfryer?

Voordat we beginnen met het bereiden van de rollade, is het belangrijk om te weten welk soort vlees het meest geschikt is voor de airfryer. Het beste vlees hiervoor is varkensvlees. Varkensvlees is lekker mals en sappig en leent zich goed voor het maken van rollade. Er zijn verschillende soorten varkensvlees die je kunt gebruiken voor je rollade, de bekendste zijn procureur, halskarbonade en fricandeau.

De procureur is het meest geschikt omdat het veel vet bevat, wat de rollade extra sappig en smaakvol maakt. Halskarbonade en fricandeau zijn ook geschikt, maar bevatten minder vet. Dit kan ervoor zorgen dat de rollade iets droger wordt. Kies dus het soort vlees dat het beste bij jouw smaak en wensen past.

Hoe maak je de rollade klaar voor de airfryer?

Voordat je de rollade in de airfryer doet, is het belangrijk om deze eerst voor te bereiden. Haal de rollade minstens een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Kruid de rollade met zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Gebruik bijvoorbeeld paprikapoeder, tijm of rozemarijn. Zorg ervoor dat je de kruiden goed verdeelt over de hele rollade.

Leg de rollade in de airfryer en bak deze gedurende 20 minuten op 180 graden Celsius. Draai de rollade hierna om en bak deze nog eens 20 minuten op dezelfde temperatuur.

De juiste bereidingstijd

De juiste bereidingstijd is natuurlijk van groot belang voor het perfect bereiden van je rollade in de airfryer. Het is belangrijk om te weten dat de bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de rollade. Over het algemeen geldt de volgende bereidingstijd:

  • 20 minuten op 180 graden Celsius voor rollades tot 500 gram.
  • 25 minuten op 180 graden Celsius voor rollades van 500 tot 750 gram.
  • 30 minuten op 180 graden Celsius voor rollades van 750 tot 1000 gram.

Houd er rekening mee dat dit slechts richtlijnen zijn. De bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de dikte en grootte van de rollade. Het is daarom belangrijk om de rollade goed

in de gaten te houden tijdens het bakken. Je kunt de kerntemperatuur van de rollade ook meten met een vleesthermometer om te bepalen of deze goed gaar is. De kerntemperatuur moet minimaal 68 graden Celsius zijn.

Tips voor variaties op de klassieke rollade

Natuurlijk hoef je niet altijd dezelfde rollade te maken in de airfryer. Er zijn verschillende variaties mogelijk die net zo lekker zijn! Hieronder volgen een aantal tips voor variaties op de klassieke rollade in de airfryer:

  • Maak gebruik van verschillende kruidenmixen voor een andere smaak. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse kruiden of Mexicaanse kruiden.
  • Voeg plakjes spek toe aan de rollade voor extra smaak en sappigheid.
  • Vul de rollade met bijvoorbeeld gedroogde tomaten, spinazie en feta voor een mediterrane twist.
  • Maak mini-rollades voor bijvoorbeeld bij de borrel.

Jan

Jan

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo