Zalm in de airfryer bereiden met aluminiumfolie

Voordat we dieper ingaan op het bereidingsproces, laten we eens kijken naar waarom zalm in de airfryer een geweldige keuze is. Ten eerste, de airfryer zorgt ervoor dat je zalm mooi gelijkmatig gaart en aan alle kanten knapperig wordt. Dit is te danken aan de heteluchtcirculatie in de airfryer, die ervoor zorgt dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Bovendien is het gebruik van aluminiumfolie een handige manier om de zalm te beschermen tegen uitdroging en te zorgen dat de smaak behouden blijft. De aluminiumfolie fungeert als een soort ‘kookzakje’ dat de sappen en smaken insluit, waardoor je een sappige en smaakvolle zalm krijgt.

Zalm bereiden in 7 eenvoudige stappen

Stap 1: Voorbereiding

Laten we beginnen met de voorbereiding. Verwarm je airfryer voor op 180 graden Celsius. Terwijl de airfryer opwarmt, kun je de zalm voorbereiden. Neem een stuk verse zalmfilet en dep het droog met een keukenpapiertje. Dit helpt om overtollig vocht te verwijderen en zorgt ervoor dat de kruiden en smaken goed hechten aan de zalm.

Stap 2: Kruiden en smaken toevoegen

Nu is het tijd om de zalm op smaak te brengen. Breng royaal zout en peper aan op beide zijden van de zalm. Dit voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook bij het vormen van een knapperige korst op de zalm. Voel je vrij om andere kruiden en specerijen toe te voegen naar smaak. Een beetje citroensap en dille passen bijvoorbeeld perfect bij zalm!

Stap 3: Zalm inpakken in aluminiumfolie

Nu komt het gebruik van aluminiumfolie om de hoek kijken. Scheur een stuk aluminiumfolie af dat groot genoeg is om de zalm volledig in te pakken. Plaats de gekruide zalm in het midden van de folie en vouw de randen omhoog om de zalm volledig te bedekken. Zorg ervoor dat de folie goed is afgesloten, zodat de sappen en smaken niet kunnen ontsnappen tijdens het kookproces.

Stap 4: Zalm in de airfryer plaatsen

Nu is het tijd om de ingepakte zalm in de airfryer te plaatsen. Open voorzichtig de lade of het mandje van de airfryer en leg de ingepakte zalm erin. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de zalm is, zodat de hete lucht goed kan circuleren en de zalm gelijkmatig kan garen.

Stap 5: Bereidingstijd en temperatuur

De bereidingstijd en temperatuur kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en dikte van de zalmfilet. Over het algemeen kun je een bereidingstijd van ongeveer 12-15 minuten aanhouden op een temperatuur van 180 graden Celsius. Houd echter altijd goed in de gaten hoe de zalm gaart en pas indien nodig de tijd aan.

Stap 6: Controleer op gaarheid

Na de bereidingstijd is het belangrijk om de gaarheid van de zalm te controleren. Open voorzichtig de folie en controleer of de zalm mooi rosé van binnen is en een knapperige korst heeft aan de buitenkant. Als de zalm nog niet helemaal gaar is, kun je de folie weer sluiten en de zalm nog een paar minuten extra laten garen.

Stap 7: Serveer en geniet!

Zodra de zalm perfect gaar is, is het tijd om te genieten van je heerlijke creatie! Schep voorzichtig de zalm uit de folie en leg het op een bord. Serveer het met een frisse salade, gestoomde groenten of jouw favoriete bijgerecht. Een schijfje citroen erbij kan ook zorgen voor een extra frisse touch.

Jan

Jan

2 Opmerkingen
  1. hoe groot is die moot zal? ik wil met 1 moot maken,man lust geen vis…..

  2. Maakt niet uit, de dikte wel.

Laat een reactie achter

De beste airfyer van 2023 - bekijk de TEST
Logo